Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven dizajn uz jedinstvenu motorizaciju

Jaguar planira električni SUV za 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema navodima izvora,, koji se pak pozivaju na insajdere, u Jaguaru je već započeo razvoj električno pokretanog SUV-a koji bi na tržite trebao stići već tijekom 2017. te biti konkurencija teslinom Modelu X, audijevom Q6 e-tron quattro, najavljenom volvoovom električnom SUV-u i drugim sličnim vozilima.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NITKO NIJE OZLIJEĐEN Incident u Londonu: Prosvjednik izletio pred Jaguar s britanskim premijerom i izazvao sudar Slika nije dostupna NA TREŠNJEVCI Sudar u Zagrebu: 19-godišnji vozač Jaguara skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 67-godišnji muškarac

Točnije, Autocar javlja kako će Jaguar za otprilike godinu dana na pariškom auto salonu predstaviti najavni koncept ovog 4x4 automobila koji će predvoditi novu eru automobila iz Jaguar Land Rovera.

Produkcijska će izvedba na tržište stići godinu dana kasnije, a pored električnog pogona glavna će joj karakteristika biti odvažni i dinamični dizajn s kojim će JLR pokušati privući mlađe kupce, ali i izdvojiti svoj model od konkurencija.

Tehnički detalji za sada nisu poznati, no očekuje se kako će mu se autonomija kretati oko 500 km i kako bi mogao biti opremljen sustavom bežičnog punjenja baterija.

Također, najvjerojatnije će se raditi o pogonskom sklopu sa četiri električna motora, koji će možda biti smješteni u samim kotačima. Recimo i kako bi se ovaj model trebao temeljiti na aluminijskoj platformi koju koriste modeli XE i F-Pace.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene