Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LEON ST

I SEAT ima moderni karavan za mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski brend iz VW grupacije predstavio je novu karoserijsku verziju svog kompaktnog gradskog modela Leona – SEAT Leon ST.

Novi SEAT Leon ST donosi kombinaciju mladenačkog i dinamičnog dizajna i sportskih karakteristika uz izuzetnu praktičnost i svakodnevnu iskoristivost. Treći član Leon obitelji vrlo je čvrst dokaz u potporu činjenice da uzbudljiv sportski karakter i izvanredna svakodnevna upotrebljivost ne moraju biti međusobno isključive.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model Slika nije dostupna Napokon i službeno: novi VW Golf sedme generacije

Dizajn Leon ST modela kontinuacija je emotivnog dizajnerskog jezika španjolskog brenda a popraćen je visokim stupnem kvalitete izrade i materijala. Bogata ponuda tehnološki naprednih opcija poput svjetlosnih sklopova u potpunosti izvedenih s LED tehnologijom dodatno je proširena ACC Proximity radarom i DCC varijabilnim podešenjem amortizera. Opcionalni Dynamic Pack sa DCC-om i Progressive Steering funkcijom omogućava visok stupanj kontrole u sportskim voznim uvjetima.

Sistematičnim ultra-lakim dizajnom poboljšana je i učinkovitost potrošnje goriva. U osnovnoj verziji, Leon ST na vazi pokazuje tek 1.233 kg što znači da je tek 45 kg teži od Leona s petera vrata a ujedno je i najlakši karavan u svojoj klasi.

Novi ST model nudi cijeli niz funkcionalnih elemenata koji značajno povećavaju svakodnevnu praktičnost upotrebe. Naslonjače stražnjih sjedala iznimno je jednostavno i lagano spustiti čime se povećava obujam prtljažnog prostora čija dupla podnica unosi red u kaos i olakšava unošenje i iznošenje predmeta iz prtljažnika. Naslonjač suvozačeva sjedala također se može preklopiti što omogućava prevoženje posebno dugačkih predmeta.

U prilog tomu ide podatak da prtljažni prostor nudi impresivnu razinu svestranosti i visoku funkcionalnost do najmanjeg detalja te kao i u ostalim segmentima novog modela, izvanrednu izradu i vrhunske materijale. Svojim obujmom od 587 litara (maksimalno 1.470 litara sa spuštenim naslonom stražnjih sjedala) pruža mogućnost prevoženja i većih predmeta što znači da je novi Leon ST spreman ispuniti sve svakidašnje potrebe vozača koji inače traže dinamičnije vozno iskustvo.

Tehnološki paket u novom Sport Toureru u velikoj je mjeri sličan onom na Leon i Leon SC modelima. Ponuda benzinskih motora vrlo je široka i raznolika. Tako je 1.2-litreni TSI motor dostupan u dvije varijante, sa 86 KS i 105 KS. Sa start/stop sustavom i sustavom regenerativnog kočenja, jači motor sa 105 KS troši tek 4.9 l/100km uz pratećih 114 g/km CO2.

Sljedeći u nizu, 1.4-litreni TSI motor sa 122 KS ili 140 KS, jednako je tehnološki napredan s potrošnjom od tek 5.3 litara na 100 kilometara. Na vrhu ponude benzinaca nalazi se FR s 1.8-litrenim TSI motorom koji dostavlja 180 KS i 250 Nm okretnog momenta.

Jednako bogata ponuda dizelskih agregata za novi Leon ST sastoji se od jedinica izlazne snage od 90 KS pa sve do 184 KS. Početni motor je 1.6-litreni TDI sa 90 KS i vrlo respektabilnih 230 Nm okretnog momenta. 2.0-litreni TDI sa 150 KS i 320 Nm pruža moćne performanse dok istovremeno sa svojim start/stop sustavom i sustavom regenerativnog kočenja uspijeva postići prosječnu potrošnju od tek 4.1 l/10kkm uz 106 g/km CO2.

Sportaš u ponudi dizelskih agregata jest 2.0-litreni TDI sa 184 KS i 380 Nm okretnog momenta koji dolazi isključivo s FR verzijom a može se pohvaliti potrošnjom od pukih 4.3 l/100km dok su emisije CO2 112 g/km.

►►►   Sport i elegancija – novi SEAT Toledo

►►►   Opaki Leon Cup Racer stiže na Worthersee

Novost u ponudi pomoćnih sustava kod SEAT Leona jest Adaptive Cruise Control sustav ili ACC. Ovaj sustav temeljen na radu radara održava željenu brzinu i unaprijed određenu udaljenost te automatski ubrzava ili usporava u odnosu na okolni promet. Brzina se može namjestiti u rasponu od 30 do 160 km/h. ACC sustav dostupan je u kombinaciji s ručnim ili DSG mjenjačem.

Dodatne stavke na popisu tehnološki naprednih pomoćnih sustava dostupne s novim SEAT Leon ST modelom, uz standardne Multi-Collision kočnice, uključuju sustav prepoznavanja pospanosti vozača i Full-Beam i Lane Keeping Assistant koji rade pomoću dvije kamere.

Što se tiče infotainment sustava, i tu je novi SEAT Leon ST u potpunosti u skladu s vremenima. Osnovu izvrsnog infotainment sustava čini SEAT Easy Connect operativni sustav za kontrolu zabavnih i komunikacijskih funkcija a preko istog se upravlja i velikim brojem funkcija vezanih za rad automobila. Sučelje dolazi u obliku ekrana osjetljivog na dodir koji može doseći maksimalne dimenzije od 5.8 inča ovisno o odabiru opreme.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene