Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivniji i prostraniji

Hyundai objavio prve fotografije novog i20

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz početak prodaje najavljen za prve mjesece 2015, novi Hyundai i20 bi trebao donijeti rafinirani izgled, bogato opremljen interijer i veću ponudu prostora.

Hyundai će na predstojećem pariškom auto salonu predstaviti novu generaciju modela i20, čije su prve službene fotografije upravo objavljene. Podsjetimo se, i20 je vrlo značajan model za korejskog proizvođača koji je od 2002. u europskom B segmentu ostvario prodaju od otprilike milijun vozila što ga je svrstalo među najpopularnije modele ove marke na Starom kontinentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nosivost deset tisuća tona VIDEO Pogledajte impresivnu snagu dizalice koja podiže golemi brod kao od šale Slika nije dostupna Fluidic Sculpture Hyundai najavio novi i20

Stoga ne čudi da je novi i20 razvijen i dizajniran upravo u Europi i prvenstveno za europske kupce. Naime, u Hyundaiju napominju kako europski kupci najviše cijene bogatu ponudu prostora, high-tech opremu te jedinstven i rafiniran dizajn, a sve će im to navodno ponuditi upravo ovaj automobil.

Novi i20 se temelji na novoj platformi, ukupna duljina mu iznosi 4035 mm, a međuosovinski razmak 2570 mm, odnosno 45 mm više od prethodnika. Proizvođač tvrdi kako će upravo stoga te zbog domišljatog unutrašnjeg dizajna novi i20 imati vodeću prostranost u segmentu i u njega će se komotno moći smjestiti petero odraslih putnika. Veličina prtljažnog prostora zapremine od 320 dm3 također ga smješta u sami vrh segmenta.

Također, ovaj će se model moći pohvaliti i panoramskim krovom s krovnim otvorom, a novost čine i kamera za vožnju unatrag, kao i LED stražnja svjetla te prednja LED dnevna svjetla. Dinamičan i moderan dizajn mu također neće odmoći, a iako za sada nema fotografija interijera iz Hyundaija stižu najave značajnog iskoraka prema naprijeda kako prema pitanju kvalitete tako i opremljenosti.

Motorizacija za sada nije poznata, no vjerojatno možemo očekivati benzinski 1.0, 1.2 i 1.4 te 1.4 CRDi. Isprva će kupcima biti ponuđena samo izvedba s petorim vratima, no kasnije se može očekivati i verzija s trojim vratima. U konačnici se može očekivati performance izvedba iz hyundaijevog N odjela.

Više čitajte na Autonet.hr.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene