Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Husqvarna TR650 Strada i TR650 Terra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Husqvarna je službeno objavila detalje o svojim novim modelima TR650 Strada i TR650 Terra koji su nastali u suradnji s BMW Motorradom.

Husqvarna Motorcycles je međunarodni proizvođač on-road i off-road motocikala. Bila je to izvorno švedska tvrtka a 2007. godine postala je vlasništvo BMW Grupe. Od tada inovativne tehničke sposobnosti stručnjaka iz Husqvarna Motorcycles-a dodatno su ojačane a daljnji kontinuirani napredak garantira suradnja s BMW Motorradom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna BMW koncept e – na dva kotača s nula emisija štetnih plinova

Ovaj motociklistički brend skandinavskih korijena danas ima sjedište u talijanskom gradiću Cassinetta di Biandronno u općini Varese, sa 100-godišnjom tradicijom. U tih sto godina povijesti Husqvarna Motorcycles uspio je postići fantastičan uspjeh na međunarodnoj off-road trkaćoj sceni s ukupno osvojena 82 naslova svjetskog prvaka do danas. Što se tiče cestovnih trkaća, Husqvarna je u tom segmentu bila uspješna tijekom 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, tako da je logično da su danas odlučili prošiti modelsku liniju on-road proizvoda i ponovno odmjeriti snage i u ovoj areni.

Husqvarna se ponovno uključila u klasu cestovnih motocikala 2011. godine s predstavljanjem Husqvarna Nuda 900 i Husqvarna Nuda 900 R modela. Spomenuti modeli, razvijeni u suradnji s BMW Motorradom, pravi su odraz Husqvarninog tipično estetski čistog, sportskog i dinamičnog dizajna.

Nedavno je ovaj brend predstavio i tri konceptualne studije, Husqvarna Concept MOAB, Husqvarna Concept Strada i Husqvarna Concept BAJA, kojima nam je pružio mali uvid u budućnost brenda i potencijalno proširenje modelske ponude.

S novim Husqvarna TR650 Strada i TR650 Terra modelima, Husqvarna Motorcycles nastavlja svoju modelsku ofenzivu koja je počela prošle godine s uspješnim lansiranjem svojih cestovnih modela. Husqvarna TR650 Strada i TR650 Terra dva su vrlo moćna, nova lica na on-road i off-road sceni s izuzetno agilnim i dinamičnim voznim karakteristikama.

Njihova vitka forma i muževan, dinamičan dizajn daje im progresivan, lagan i energičan izgled bez obzira da li dolaze u 'Terra' verziji za manje zahtjevnu terensku vožnju ili u 'Strada' verziji za asfaltnu zabavu na dva kotača. Istovremeno, ova dva nova Husqvarna modela jasno se razlikuju od svoje konkurencije time što nude izvrstan cjelokupan paket pri čemu mislimo na izvrsnu upravljivost i voznu dinamiku te privlačan dizajn. Uz relativno nisku masu, moćan jednocilindrični motor i agilnu i stabilnu šasiju, novi Husqvarna modeli utjelovljuju strast motociklizma i fascinantan svijet Husqvarna motocikala.

Što se tiče motorizacijske tehnologije, TR650 Strada i TR650 Terra temelje se na iskušanoj bazi G 650 GS motocikla iz BMW Motorrada. Međutim, ovaj jednocilindrični motor s tekućim hlađenjem i dvije bregaste osovine u glavi motora ukupnog obujma 652cc bio je značajno modificiran kako bi odgovarao Husqvarninim željama a snaga je podosta ojačana za primjenu u ova dva nova modela. Ista dostavlja 58 KS (43 kW) pri 7.250 o/min te razvija maksimalan okretni moment od 60 Nm pri 5.750 o/min.

Jednocilindrični motor modificiran je primjenom velikog broja mjera s ciljem uglađivanja rada za sportsku, dinamičnu vožnju. Uz razna druga poboljšanja, treba spomenuti modificiran elektronički sustav ubrizgavanja goriva, promijenjene bregaste osovine i povećan omjer kompresije zbog modificirane geometrije klipova i glave cilindra koji omogućavaju moćnu snagu, visoke okretaje i trenutačan odaziv.

Uz ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s dva stražnja lonca te trosmjerni katalizator, motor ne pruža samo izuzetno puno zabave u vožnji već i vrlo zahvalnu potrošnju goriva i kompatibilnost s eko-normama.

U kombinaciji s 5-stupanjskim mjenjačem, ovaj moćan jednocilindrični motor visokih okretaja koji pogoni Husqvarna TR650 Strada motocikl na otvorenim će cestama pružati posebno impresivne performansne mogućnosti dok će trenutačan odaziv i visok okretni moment kod TR650 Terra modela omogućiti izvrsne off-road sposobnosti na manje zahtjevnim terenima.

Kočioni sustav odgovara kompetencijama dinamičkim performansama novih TR650 modela a kočnica na prednjem i stražnjem kraju s jednim diskom pruža izrazito kvalitetnu kočionu snagu. Novi Husqvarna TR650 Strada standardno dolazi opremljen ABS-om dok TR650 Terra model također može biti opremljen ABS-om iako uz određenu nadoplatu. ABS se također može i isključiti ako se za to ukaže potreba ili želja.

Lijevani aluminijski naplatci male mase na TR650 Strada modelu utjelovljuju aktivni vozni karakter cestovnog motocikla dok funkciju i karakter TR650 Terra modela odražavaju kotači s visoko postavljenim branikom na prednjem kotaču koji pak ukazuje na sportske ambicije Terra verzije.

Dva nova Husqvarnina modela imaju robustan i muževan izgled koji je također postignut i primjenom crnih elemenata na šasiji kao npr. okvir. Crveni elementi na bokovima TR650 Terra modela i crni elementi na TR650 Stradi u kombinaciji sa Stradinim niskim bijelim prednjim branikom, dodatno razlikuju dva motocikla i daju im jedinstven izgled.

Novi Husqvarna TR650 Strada i TR650 Terra motocikli proizvode se u tvornici Husqvarna Motorcycles-a na sjeveru Italije u mjestu Cassinetta di Biandronno gdje se također nalazi i sjedište tvrtke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene