Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadjuži put

Hrvatski električni automobil krenuo u Švicarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski električni automobil na putovanju je koje bi moglo srušiti rekord.

Iz Međugorja u Bosni i Hercegovini krenuo je u Švicarsku na Geneva Motor Show koja se održava od 8. do 18 ožujka. Taj se daleki put provodi sklopu jedinstvenog projekta 2012 DM Zeleni grad kojeg sponzorira njemački trgovački lanac DM.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinuti su Veliki prosvjed liječnika: ''Pandemija će završiti, ali ne postoji cjepivo protiv druge opasnosti koja nam prijeti'' Lucija Seničić treba na operaciju (Foto: Dnevnik.hr) treba našu pomoć Lucija se bori s teškom bolešću: "Ne zato što je moja, ali ona je hrabra cura... Možda ni ja ne bih bio tako hrabar"

Upravo ispred njezinih prodavaonica u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Makarskoj, Rijeci i Puli, kao i DM-ovim prodavaonicama u Sloveniji i Austriji automobil će stati i napuniti baterije.

>> Prvi hrvatski automobil u Ženevi 'pobrao' pohvale

>> VIDEO: Predstavljen hrvatski XD Concept

Ovaj je projekt inicirao Marko Lasić prije dvije godine u Zagrebu, a cilj mu je educirati javnost o očuvanju okoliša. Turnejom se žele pokazati pozitivne strane automobila, njegova ekonomska obilježja, moderan dizajn i nova tehnologija.

Bit će to prvi put da je takvo vozilo prešlo toliku kilometražu, piše Croatian Times. Očekuje se da će ovaj električni automobil biti dostupan na tržištu krajem ove godine, a cijena će mu biti oko 60.000 eura.

U samo dužinom maloj ali atraktivnoj karoseriji XD-a nalazi se snaga sportskog automobila koja se dodirom prsta (touch screen display) pretvara u onu za gradsku vožnju prikladnu - ekonomsku, kada on troši na 100 kilometara svega 7 kuna električne energije, odnosno stvara trošak litre benzina i s jednim punjenjem doseže do 250 km.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene