Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta, ali takvi su trendovi

Honda potvrdila - Accord se više neće prodavati u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukladno ranijim najavama iz Honde je stigla potvrda kako će model Accord napustiti europska tržišta te kako neće dobiti nasljednika.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CR-Z s turbo punjačem Napokon prava verzija Honde u dolasku Slika nije dostupna Novo iz Honde VIDEO: Accord ne škrtari na opremi

Konkretnije, Automotive News Europe prenosi da je u Hondi ocijenjeno da pri smanjenju prodaje, koje je uzrokovano općenitim padom popularnosti ovog segmenta, jednostavno nije isplativo nastaviti borbu s, prije svega, njemačkom konkurencijom.

Naime, u posljednje vrijeme čak i premium modeli poput BMW-ove serije 3, mercedesove C klase i audijevog A4 bilježe gotovo pa bolje ukupne prodajne rezultate u Europi od većine srednjestrujaških modela poput volkswagenovog Passata, opelove Insignije ili fordovog Mondea. Drugim riječima, kupci ovog segmenta se sve više odlučuju ili za premium modele ili za crossovere ili pogođeni krizom kupuju (ako uopće kupuju) vozila iz nižih klasa.

Dakle, i dalje gurati Accorda Hondi više nije u interesu trošiti novac na njega kada im je u protekloj godini prodaja Accorda pala za oko 19%, a ukupna prodaja Honde za oko 5%. Stoga se Japanci u Europi namjeravaju okrenuti popularnijim modelima, a očekivani rast prodaje u ovoj godini bi trebali ostvariti prvenstveno uz pomoć subkompaktnog crossovera HR-V, čija će prodaja krenuti ovog proljeća, te osvježenog CR-V-a, koji je inače najprodavaniji hondin model u Europi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene