Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Honda NSX Concept – povratak legende

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjem NAIAS-u u Detroitu Honda je predstavila željno iščekivananog nasljednika legendarne NSX-ice.

Napokon je došao i taj dan da i službeno čujemo od Honde da se je krenulo u proizvodnju nasljednika legendarne NSX-ice. Dinamično dizajniran NSX koncept daje nam neke naznake o tome kako bi mogao izgledati novi performansni model iz Honde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Dok se većina proizvođača superautomobila usmjerava na dostavljanje brutalne snage ugradnjom jedinica velikih zapremnina, NSX koncept predstavlja realizaciju prave trkaće filozofije kroz maksimalno povoljan omjer mase i snage korištenjem tehnološki napredne platforme izrađene od najmodernijih ultra-lakih materijala.

Iz Honde su također najavili da će NSX model sljedeće generacije koristiti Hondin novi i inovativni SH-AWD (Super Handling-All Wheel Drive) hibridni sustav pogona na sve kotače. SH-AWD koristi jedan elektromotor ukomponiran u sustav prijenosa s dvije spojke što zajedno s V6 jedinicom sačinjava zadnji pogon. Uz njih, na raspolaganju su još dva elektromotora koja trenutačno šalju okretni moment na prednje kotače. U Hondi očekuju da će novi Sport Hybrid SH-AWD pružati neusporedivu razinu upravljivosti u odnosu na prethodne sustave pogona na sva četiri kotača.

''Ovaj Sport Hybrid SH-AWD sustav velikim će dijelom biti zaslužan za to da NSX postane ultimativan odraz Hondine ideje da stvori sinergiju između čovjeka i stroja,'' kaže Takanobu Ito, predsjednik i izvršni direktor Honda Motor Co.-a.

Novi koncept će kao i nekada snagu crpiti iz potentnog VTEC V6 motora nove generacije sa sustavom izravnog ubrizgavanja smještenog iza prednjih sjedala. Informacija o snazi još nema. U Hondi kažu kako su ciljali na ''iznimno dobar omjer snage i mase.'' Priča se da će masa automobila biti u okvirima 1200-1300 kg što uz fenomenalni V-TEC motor i AWD hibridni pogon predstavlja vrhunsku kombinaciju.

Novi superautomobil iz Honde trebao bi se pojaviti na tržištu kroz tri godine, a razvoj automobila u rukama je tima inženjera u Honda R&D Americas Inc., Hondinom američkom ogranku sa sjedištem u Kaliforniji dok će se proizvodnja odvijati u saveznoj državi Ohio.

Za kraj, pogledajte filmić iz Gran Turismo 5 igre koja je već uvrstila NSX koncept u svoju postavu. MRAK!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene