Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li vrijedilo toliko čekati?

Honda napokon predstavila produkcijski NSX

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poprilično dugog razvojnog procesa Honda je na detroitskom auto salonu napokon predstavila produkcijsku izvedbu modela NSX.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hardcore verzija Honda sprema Type R izvedbu novog NSX-a Slika nije dostupna Napokon povratak legende Honda, odnosno Acura NSX stiže u Detroit

Kako je riječ o sjevernoameričkom salonu novi NSX je predstavljen pod značkom Acure, no u Europi će se prodavati kao dio hondine modelske obitelji.

Sukladno ranijim očekivanjima produkcijska je izvedba zadržala osnovne detalje i linije najavnog koncepta, no najvažnija značajka ovog automobila je svakako Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive.

Konkretnije, riječ je hibridnom pogonskom sklopu kojega čine kombinacija središnje smještenog bi-turbo V6 motora "snage preko 550 KS" te tri električna motora. Naime, jedan će pomagati benzincu u pokretanju stražnje osovine, a druga dva će pokretati prednju osovinu. Nadalje, tu je i 9-stupanjski prijenos s dvije spojke te 19-colni kotači sprijeda i 20 cola otraga, a na njima se nalaze gume dimenzija 245/35 R19, odnosno 295/30 R20.

Za zaustavljanje su zaduženi carbon ceramic diskovi sa 6-klipnim kočničkim kliještima sprijeda i 4-klipnim otraga. Tu je i IDS (Integrated Dynamic System) sustav koji nudi četiri načina rada Quiet, Sport, Sport+ i Track koji će prilagoditi način rada benzinskog i električnih motora, mjenjača i ovjesa, kao i zvuk motora.

Produkcijski NSX je dimenzija 4470 x 1940 x 1215 mm, dok mu je međuosovinski razmak duljine 2630 mm, drugim riječima narastao je u svim smjerovima u odnosu na najavni koncept. U njega se mogu smjestiti dvije osobe, a sportski uređeni interijer je ergonomičan, bogato opremljen, a prilikom izrade su korišteni vrhunski materijali.

Novi NSX je razvijen i proizvodit će se u SAD-u. Puni tehnički podaci i podaci o performansama za sada još uvijek nisu poznati, a isto vrijedi i za cijenu, no očekuje se kako će na američkom tržištu, kada na njega stigne tijekom ovog ljeta, stajati oko 150.000 Dolara.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene