Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

270 km/h

Honda najavila Civic Type R

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Honda je objavila prve teasere Type R izvedbe modela Civic koji će premijerno biti predstavljen na skorašnjem ženevskom auto salonu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NSX dolazi sljedeće godine Honda - Novi Civic stiže 2017. Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Honda Civic Type R

Na priloženim teaserima možemo vidjeti kako će Type R imati agresivniji aero paket koji će imati estetsku, ali i praktičnu svrhu. Između ostalog možemo spomenuti novi branik, blatobrane s otvorom za hlađenje, nove pragove, izraženije stražnje krilo, novu podnicu i sportski stražnji difuzor.

Također, saznajemo i kako će Type R biti opremljen brembovim kočničkim sustavom čiji će prednji dio činiti 4-klipna kočnička kliješta s perforiranim diskovima promjera 350 mm. Recimo i kako će ovaj Civic biti opremljen 19-colnim kotačima jedinstvenog dizajna.

Što se interijera tiče, za sada nas je Honda upoznala samo sa u sportskom duhu dorađenom instrumentnom pločom na kojoj središnje mjesto zauzima brojač okretaja, a s vozačeve lijeve strane možemo vidjeti prekidač +R.

Iz Honde je stigla potvrda kako će novi Civic Type R dostizati najveću brzinu od 270 km/h kojoj "ne mogu konkurirati njegovi konkurenti s pogonom na prednje kotače". Pored toga za sada nema službenih informacija o motorizaciji i ostalim performansama, no očekuje se kako će 4-cilindrični 2,0-litreni turbobenzinski motor razvijati snagu iznad 206 kW, odnosno 280 KS.

Uskoro više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene