Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.6 i-DTEC 160 KS i 350 Nm

Honda detaljnije predstavila osvježeni CR-V

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Honda je objavila nove fotografije i detaljnije tehničke podatke osvježene izvedbe modela CR-V namijenjenog europskom tržištu, a od novosti se najviše ističu 1.6 turbodieselski motor i 9-stupanjski automatski mjenjač.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu? Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

Podsjetimo, ovaj je automobil premijerno predstavljen na prošlogodišnjem pariškom auto salonu, a najviše je pažnje privukao novi 1,6-litreni turbodieselski pogonski stroj snage 118 kW, odnosno 160 KS i najvećeg okretnog momenta od 350 Nm koji zamjenjuje prethodni 2,2-litreni i-DTEC motor.

U Hondi tvrde kako će ovaj motor vozačima pružiti vrhunske performanse i vrlo nisku potrošnju te emisiju ugljičnog dioksida, posebno kada je uparen s novim 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Štoviše, radi se navodno o jednom od najboljih izbora kada su u obzir uzme odnos snage i potrošnje.

Recimo i kako će ovaj motor biti moguće upariti s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te pogonom na prednje i na sva četiri kotača, dok će njegova slabija izvedba snage 120 KS i okretnog momenta od 300 Nm dolaziti samo s ručnim mjenjačem te pogonom na prednje kotače.

Dakako, tu je i benzinski 2.0 i-VTEC snage 155 KS i 192 Nm okretnog momenta koji će biti moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim i 5-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na prednje i na sva četiri kotača.

Nadalje, osvježeni CR-V će europskim kupcima premijerno predstaviti i novi hondin Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC) sustav aktivnog tempomata koji može "predvidjeti" ubacivanje drugih vozila u svoju voznu traku, a čiji se način rada temelji na "opsežnom istraživanju tipičnih europskih stilova vožnje". Upotrebom radara i kamera ovaj sustav prati položaj vozila u susjednim trakama te "primjenom algoritma predviđa vjerojatnost ubacivanja vozila iz susjednih traka".

Na kraju dodajmo i kako je općenito opremljenost novog CR-V-a biti bogatija u odnosu na prethodnika, što se posebno odnosi na sigurnosne sustave te infotainment.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene