Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji motor za strože standarde

Honda - Baby NSX stiže 2018. s 1.5-litrenim turbom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima manji hindin sportski model, od strane medija nazvan baby NSX će navodno na tržište stići tijekom 2018, a umjesto očekivanog 2,0-litrenog turbobenzinskog motora u njega će se ugrađivati manji pogonski stroj obujma 1,5 litara.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preko 600 KS Honda NSX Type R stiže 2018? Slika nije dostupna Proizvodnja kreće krajem godine Honda objavila dodatne informacije o novom NSX-u

Tako barem tvrdi britanski Auto Express, koji se poziva na neimenovane insajderske izvore. Nadalje, navodi se i kako su u Hondi uistinu isprva namjeravali u ovaj model ugraživati 2,0-litreni motor koji bi bio dio hibridnog pogonskog sklopa snage oko 400 KS, no u želji da se lakše zadovolje razni ekološki standardi u konačnici je prednost ipak dana manjem 1,5-litrenom motoru, koji će se ugrađivati i u sljedeću generaciju modela Civic.

Zajedno s električnim dijelom pogonskog sklopa snaga će mu se kretati oko 300 KS, a s obzirom kako će se raditi o relativno laganom i dimenzijama komapktnom automobilu to bi trebalo biti dovoljno za zavidnu razinu performansi i agilnosti. Drugim riječima, ovaj baby NSX bi trebao biti pravi nasljednik modela S2000.

Za razliku od S2000 novitet će biti dostupan samo kako coupe, a navodno u razvoju sudjeluje McLaren, odnosno stručnjaci iz zajedničke F1 momčadi. Kako bi ovaj model mogao izgledati možete vidjeti na već ranije objavljenim patentnim skicama, a očekuje se kako će cijena kretati od oko 65.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene