Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćni hatch-back

Hibridni sportaš Citroen DS4 R

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tržište hatch-backova tijekom proteklih godina konstantno raste i jedno je od najaktivnijih što se tiče razvoja novih modela. Diljem svijeta niču novi i vrlo privlačni hatch-backovi koji postaju sve snažniji i tehnološki napredniji.

Sada se tržište hatch-backova sprema prigrliti novu vrstu – hibridnu vrstu. Jedan od proizvođača automobila koji se sprema na takav korak jest Citroen koji radi na hibridnoj verziji DS4 Racing modela.

Pročitajte i ovo NK Rudeš Nemojte doći Srušili snove dvadesetak dječaka samo jednim SMS-om: "Djeca su počela plakati, nije im bilo jasno što su krivo napravili" Sportske igre mladih - 2 Sportske igre mladih Prokurative kao sportska arena: Split je domaćin završnice natjecanja u kojem je sudjelovalo 260 tisuća mladih

Nakon službenog predstavljanja DS4 modela na pariškom auto showu prije nekoliko tjedana, Citroen je obećao da će uslijediti više modela s DS4 predznakom. A ovo je možda jedan od njih.

Prema planovima, DS4 Racing trebao bi pogoniti 1.6-litreni turbo-charge motor s 200 PS (147 kW) na prednjoj osovini i električni motor s 95 PS (70 kW) postavljen na stražnjoj osovini koji bi ovom sportskom modelu trebao pružati ukupno 295 PS (217 kW). Time bi dobili pogon na sva četiri kotača i vrhunska vozna svojstva.

Ovakav hibridni sustav vrlo je sličan Hybrid4 jedinici s dizelskim motorom PSA Grupe a postoji i mogućnost da će Citroen svoj novi hibridni pogon temeljiti na novom hibridnom sustavu koji PSA Grupa trenutno razvija u suradnji s BMW-om. Sa snagom od ukupno 295 KS Citroen želi konkurirati onim hatch-backovima na tržištu koji nude jače performanse, poput Volkswagen Golf R, Audi S3, Focus RS ili nove nadolazeće Astre OPC.

Pri ovome vas želimo još samo podsjetiti da Ford također navodno planira ponuditi hibridni pogon za svoju sljedeću generaciju Ford Focus RS-a. Citroen planira predstaviti DS4 Racing model početkom 2013. godine dok standardni DS4 model u auto-salone dolazi sredinom 2011. godine.

Nama se ovakav pristup sviđa jer ako moramo imati hibride (čitaj: manje Co2, ECO norma 5) onda je ovakva koncepcija ok. Dobiti 4x4 pogon sa vrlo ekoloških 300 konjskih snaga ima nekog smisla. Uz to, novi Citroeni izgledaju dobro!

Dok čekamo hibridnu jurilicu možemo uživati u manjem DS3 R modelu (200 KS i 275 Nm) kao i DS3 R3 modelu (210 KS, 350 Nm) pripremljenom za utrke nove R3T grupe (regulacija FIA).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene