Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istok uzvraća udarac

Glamurozna kopija Rolls-Roycea za samo 30 tisuća funti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija Rolls-Royce razmišlja o podizanju tužbe nakon što je Kina na tržište pustila kopiju njihovog modela Phantom, koja košta samo 30 tisuća funti.

Model Geely GE predstavljen je na sajmu automobila u Shangaiju gdje je odmah proglašen velikom konkurencijom originalnom Phantomu. Prototip dužine 5,4 metara, crne je boje, te nedvojbeno rađen prema dizajnu originalnog Rolls-Roycea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastala paralelno s orginalom? U muzeju otkrivena najstarija kopija Mona Lise Slika nije dostupna Nakon Ikee kopirali i smartphone Kinezi proizveli hiPhone5, vjernu kopiju iPhonea 5

I premda proizvođači Geelya tvrde da su samo 'redizajnirali klasiku', šefovi Rolls-Roycea konzultirali su odvjetnike te razmatraju moguće opcije. 'Naša kompanija odnosi se vrlo zaštitnički kada su u pitanju brend i imidž, te ozbiljno shvaća svaki pokušaj imitacije', izjavio je glasnogovornik Rolls-Roycea.

Prepoznatljiva prednja maska, kao i figurica 'Flying Lady' dijelovi su koje je kompanija posebno zaštitila. Sa svojom cijenom od 250 tisuća funti, originalni Rolls-Royce bio je samo privilegija nekolicine. No njegova kopija Geely GE nudi 'luksuznu mobilnost' po cijeni od samo 30 tisuća funti što je prava sitnica u odnosu na original.

Automobil dolazi s klimom, ostavom za cigarete i frižiderom, tepihom od prave vune te s posebnim ekranom na krovu koji imitira zvjezdano nebo, što je također element preuzet iz originalnog Phantoma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene