Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi premium brand

Genesis G90 će biti predstavljen 9. prosinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlog tjedna smo vas izvijestili kako će Hyundai uskoro lansirati novi luksuzni brand Genesis, a prvi će model biti G90, odnosno nasljednik Hyundaija Equus.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna INSIDER Što se zapravo skriva iza logotipa automobilskih proizvođača?

Sada doznajemo kako će G90 javnosti premijerno biti predstavljen 9. prosinca, a još je jednom potvrđeno kako će biti prvi od šest noviteta koji će do kraja ovog desetljeća činiti ponudu linije Genesis.

Ovaj će model u Koreji nositi oznaku EQ900 te bi trebao biti nešto skuplji od svog prethodnika, a što će biti posljedica ugradnje dorađenih komponenti, još bogatije opreme te novih tehnologija koje će biti implementirane u ovo vozilo.

Koliko je za sada poznato G90 će pokretati atmosferski 3,8-litreni V6 GDI snage 264 kW, odnosno 334 KS, novorazvijeni 3,3-litreni bi-turbo V6 snage 272 kW, odnosno 370 KS te 5,0-litreni V8 snage 313 kW, odnosno 425 KS. Sva će tri motora biti uparena s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a u opcijskoj će se opremi nalaziti pogon na sva četiri kotača.

Nakon lansiranja modela G90 ponuda Genesisa će biti proširena modelom G80, koji će izravno naslijediti Hyundai Genesis, manjom limuzinom G70, coupeom, crossoverom srednje veličine te velikim SUV-om.

Prodaja modela G90 će u Južnoj Koreji započeti već do kraja ove godine, dok će na ostalim tržištima zamijeniti Equus u prvoj polovici iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene