Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shinari concept

GALERIJA: Mazdina 'duša u pokretu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je nedavno šokirala autoindustriju kada je na ekskluzivnom eventu u Milanu razotkrila svoj novi koncept – očaravajući Shinari coupe s četiri vrata.

Ovaj najnoviji koncept rezultat je suradnje između Mazdinih dizajnerskih odjela u Njemačkoj, SAD-u i Japanu, a ovaj pogled u budućnost naznaka je dizajnerskog smjera koji će karakterizirati nove Mazdine automobile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovara s partnerima Javio se Škoro, priprema se za izbore: "Program je pri kraju, osnivačka skupština bit će do kraja veljače" Slika nije dostupna Snimljena na ulicama Zagreba! VIDEO Predstavljena nova Mazda2

Sada su stigle i nove fotografije koje otkrivaju sve ljepote i zanimljivosti ovog concepta.

Ovaj novi dizajnerski smjer prigodno je nazvan 'Kodo', što bi u japanskom jeziku slobodnim prijevodom značilo 'duša u pokretu'.
Izgledom vrlo nalik na križanca između Teslinog Modela S i Infiniti Essence Concepta, Mazda Shinari možda i nije jedinstvena, ali je sigurno atraktivna.

Prilikom otkrivanja novog Shinari coupea, voditelj Mazdinog dizajnerskog odjela, Ikuo Maeda, je izjavio kako će ‘ovaj novi dizajn biti zvijezda vodilja za nove generacije Mazdinih automobila te će otvoriti put ka nekim novim stvarima’.

Novi Shinari koncept predstavljen je uz proslavu 50-te godišnjice Mazdinog prvog automobila, R360 Coupea. Iako je današnji dizajn nekoliko svjetlosnih godina daleko od R360 Coupea, u Mazdi vjeruju da se filozofija uzbudljive dinamike i dizajna koji svoju inspiraciju crpi iz pokreta proteže kroz njihov rad od samih početaka i sve do današnjice.

Još je mnogo nepoznanica o novom Mazdinom konceptu, a najveća je hoće li Shinari uopće krenuti i u serijsku proizvodnju.

Mazdin koncept službenu će svijetsku premijeru doživjeti krajem mjeseca na 2010 Paris Auto Showu. Do tada, ostanite uz nas i uživajte u ovim fotkama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene