Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Frankfurtska tračpartija – o čemu se pričalo iza svjetala reflektora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
„Ovo što ću ti sada reći ostaje između nas.“, wink, wink…

Iako su prezentacije novih automobila glavni dio svakog auto showa, u trenucima pauze od proizvođača se mogu saznati svakakve zanimljive informacije o njihovim ostalim planovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu? Slika nije dostupna INSIDER Dizelima nije odzvonilo! Zamijenite stari za novi uz 74.000 kuna popusta...

Očekivano, najviše se govorilo o filozofiji elektrifikacije i tehnologiji samovozećih automobila, u koju je posljednjih mjeseci posebno uključen Volkswagen. Najave novih hibridnih i električnih SUV-ova već su stara vijest, no novost je potpuno električna luksuzna limuzina s dometom većim od 600 km, koja bi se trebala smjestiti na vrhu game i zamijeniti nekadašnji Phaeton. Predstavljanje je zakazano za Ženevski auto show sljedeće godine.

Sličnu politiku vode i u Porscheu koji bi uskoro na ceste trebao pustiti testne verzije 590 konja snažnog modela na struju naziva Mission E. Govori se kako bi električni ekvivalent Panameri do 100 km/h ubrzavao za 3,5 s te imao domet od 500 km, a cijenom između 80 i 100.000 eura trebao bi prijetiti Teslinim najsnažnijim modelima.

Ni Bavarci ne kaskaju za ostalima kada su u pitanju ekološka vozila, štoviše konceptom i Vision Dynamics najavljuju treći električni model koji bi trebao imati naziv i5 i u obliku limuzine s proizvodnih traka krenuti silaziti 2020. godine.

Samo godinu dana kasnije „i“ paletu automobila popunit će model nalik sadašnjem konceptu iNext koji će zasigurno biti neka vrsta SUV-a.

Međutim, do 2020. ima još dosta vremena, stoga je BMW jedan dio tog vremena odlučio popuniti proizvodnjom Competition paketa za novi M5, što znači serijske keramičke kočnice i više sportski naglašen ovjes.

Ekipa iz Stuttgarta u razgovorima se više orijentirala na sljedeću godinu kada ih očekuje predstavljanje brojnih potpuno novih i redizajniranih modela.

G-klasu i C-klasu Mercedes je odlučio decentno dotjerati i obogatiti ih sustavima sigurnosti posljednjeg datuma, dok će CLA, CLS i Sprinter dobiti nove generacije.

Od dosad neviđenih modela možemo očekivati četverovratni AMG GT kao zamjenu za sadašnji CLS 63 AMG.

Iz alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi stižu veliki i poprilično skupi planovi. Zajedničkim snagama namjeravaju uložiti oko 10 milijardi eura u unaprjeđenje i razvoj novih proizvodnih platformi na kojima će do 2022. niknuti 12 električnih vozila i čak 40 modela koji će imati određenu razinu samovozeće tehnologije.

Za zadržavanje titule najvećeg proizvođača automobila na svijetu ovakve investicije su nužne.

Šećer dolazi na kraju, a Bugatti ga je ovoga puta posebno zasladio. Netom što su Francuzi Chironom ubrzali do 400 km/h i zatim zakočili do nule u samo 42 sekunde, krenuli su razmišljati o nasljedniku. A prema riječima glavnog čovjeka u tvrtci - Wolfganga Durheimera – smjer u kojem će se razvijati sljedeći automobil, morat će biti određen već 2019.

Dakako, bez ikakvih kompromisa, izrađen od najboljih materijala i revolucionarne tehnologije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene