Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u utrku izdržljivosti

VW Golf24 za 24 sata Nürburgringa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je službeno objavio da se vraća u jednu od najpoznatijih utrka izdržljivosti, 24 sata Nürburgringa koja se ove godine održava od 23. do 26. lipnja, s potpuno novim izazivačem prigodnog naziva Golf24.

Opremljen stalnim pogonom na sva četiri kotača novi trkaći model razvija ukupno 440 KS, a ova zvjerska trkaća inačica najprodavanijeg VW-ovog modela već je prošla inicijalna testiranja i pripreme za legendarnu maratonsku utrku, koja se smatra najtežim testom za bilo koje vozilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 800 KS Aston Martin najavio električni Rapide Slika nije dostupna Luksuz budućnosti Aston Martin Lagonda stiže na cestu

Pod haubom motora udobno se smjestio 2.5-litreni peterocilindraš s turbo punjačem koji ukupno proizvodi 440 KS i maksimalni okretni moment od 540 Nm. Sva ta snaga i okretni moment prenose se na sva četiri kotača preko sekvencijalnog 6-stupanjskog mjenjača, kojim se upravlja papučicama na volanu.

Posljednji VW Golf koji je sudjelovao na 'roller-coaster' krugu Nürburgring-Nordschleifea 2007. godine bio je model s 300 KS i prednjim pogonom, a osvojio je fenomenalno ukupno osmo mjesto unatoč vrlo oštroj konkurenciji, bokom uz bok automobilima poput Aston Martina DBRS9, Porschea 997 GT3-RSR i Dodge Vipera GTS-R, da nabrojimo samo neke.

U posljednje tri godine nova trkaća zvijezda iz VW-a, Scirocco GT24, nastavio je pobjednički niz unutar svoje klase, međutim konkurencija se eksponencijalno pooštrava što znači da je VW morao osmisliti novi tehnički koncept.

Direktor Volkswagen Motorsporta, Kris Nissen, objašnjava: 'S novim Golf24 nastavljamo našu, uspješnu, posvećenost sudjelovanju na 24-satnoj utrci Nürburgringa. Ova utrka izdržljivosti uživa ogromnu popularnost i prema našem mišljenju, jedan je od istinskih klasika svijeta automobilističkog sporta, a uzimajući u obzir ekstremnu kilometražu i jedinstvenu konfiguraciju trkaće staze, 24-sata Nürburgringa predstavlja i veliki tehnički izazov. S ovim spektakularnim modelom želimo široj javnosti prikazati kako može izgledati jedan vrlo specifičan i izvanredan Golf i za što je sve sposoban – baš na vrijeme za proslavu 35. rođendana GTI-a'.

Prije nego što se postavi na svoju startnu poziciju i krene u osvajanje 25 kilometara dugog kruga (Nordschleife, GP i dodatak) u lipnju ove godine, Golf24 još čeka program intezivnog testiranja i daljnjeg razvoja. Testiranja na novom trkaću započela su krajem prošle godine na portugalskom Portimão Circuit-u a daljnja testiranja VW je odradio na Vallelungi u Italiji.

VW Golf24 sudjelovat će u tri utrke u sklopu Endurance Championshipa na Nürburgring-Nordschleifeu. Za više informacija o novom Golf24 modelu ili o Volkswagen Motorsportu, posjetite službene stranice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene