Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kahn Cosworth Sport RS300

FOTO: Range Rover Sport na steroidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je zasigurno najbolji tuning paket za Range Rover koji smo ikada vidjeli! Naziva RS300, ovaj model djelo je britanskog tunera Project Kahn, a zasniva se na Range Rover Sportu.

Kahn Cosworth Sport RS300 je ime najnovijeg vrhunskog tuning projekta jednog luksuznog SUV-a koji je nastao suradnjom poznatog britanskog tuning stručnjaka Project Kahn i Coswortha.

Pročitajte i ovo NK Rudeš Nemojte doći Srušili snove dvadesetak dječaka samo jednim SMS-om: "Djeca su počela plakati, nije im bilo jasno što su krivo napravili" Sportske igre mladih - 2 Sportske igre mladih Prokurative kao sportska arena: Split je domaćin završnice natjecanja u kojem je sudjelovalo 260 tisuća mladih

Zasnovan na Range Rover Sportu za 2010. godinu, RS300 može se pohvaliti poboljšanim performansama, novim stylingom i egzotičnom novom 'Bali Blue' bojom karoserije.

Styling paket uključuje 20-inčne lagane RS kotače s high-performance gumama, dvodijelni spojler za prednji odbojnik, sjajno crnu mrežastu prednju rešetku, bočne pragove i stražnji spojler u boji karoserije.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, ono što još valja spomenuti jest da novi RS300 unatoč agresivnom izgledu ima vrlo uglađenu i elegantnu kabinu s dva 7-inčna Alpine LCD ekrana, vrlo kvalitetan DVD-player s Phillips bežičnim slušalicama, iPod utorom, te prednjim i stražnjim parkirnim kamerama. Papučice su od aluminija, a poklopac motora izrađen je od karbonskih vlakana. Volan je presvučen u Alcantara kožu, a na raspolaganju je i i Head-Up Display.

Snaga turbo-charge dizelskog V6 motora pojačana je na 300 KS (224 kW). To je dovoljno da Sport 300 ubrza od 0-100 km/h za oko 8 sekundi i dosegne maksimalnu brzinu od 217 km/h. Mjenjačka kutija je 6-brzinski automatski CommandShift®.

Kahn za svoj ‘special edition’ model traži oko 60.000 britanskih funti (oko 71.000 eura) u Engleskoj što zvuči i više nego razumno. U Hrvatskoj taj bi se iznos popeo preko 120.000 EUR.

Još jedan dragulj koji je izašao iz tvornice Kahn Design je Range Rover naziva RS600. Prije nego što krenemo na najzanimljivi dio priče, što je kada govorimo o tuniranju definitivno motor, prvo ćemo pogledati karoseriju.

Vanjski izgled karakterizira dvobojna karoserija i diskretni aerodinamički paket za elegantniji izgled. U paketu dolaze i 22-inčni mat crni RS kotači. Unutrašnjost automobila odlikuje najfinija ručno šivana crna koža i pragovi od nehrđajućeg čelika, a vlasnik može personalizirati putničku kabinu prema vlastitim željama, a nebo je granica.

Što se tiče motora, inženjeri su napravili odličan posao i doradili već ionako jak 5.0-litreni supercharge V8 motor iz Rangea na kolosalnih 600 konjskih snaga! Ovaj podatak ga čini jednim od najjačih SUV-ova na tržištu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene