Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Retro dizajn

Fiat sprema povratak 124 Spidera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima MAzda MX-5 će ipak dobiti svog talijanskog brata. Za razliku od ranijih nagađanja kako će se raditi o modelu od alfinom značkom čini se kako će se ipak raditi o fiatovom automobilu. Konkretnije, suradnja Fiata i Mazde bi trebala rezultirati modernim nasljednikom modela 124 Spider.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Toliko dobar da ga rade ponovno – Fiat 124 Sport Spider Slika nije dostupna U prodajnim salonima 2015. Mazda predstavila novi MX-5

Naime, Fiat je krajem prošle godine zaštitio nazive 124 i 124 Spider, a insajderi sada javljaju kako će se taj naziv iskoristiti upravo za talijansku inačicu Mazde MX-5.

Podsjetimo, isprava se nagađao kako će suradnja na razvoju ovog automobila poslužiti za novi alfin model, no Alfe će ubuduće morati biti "100% talijanske", a prema ovom joint venture sporazumu oba će se automobila proizvoditi u mazdinim pogonima u Hiroshimi.

Tako će se novi 124 Spider s tehničke strane u velikoj mjeri temeljiti na novom MX-5, uključujući platformu, šasiju i pogon na stražnje kotače, a dizajn bi trebao biti inspiriran originalnim modelom. Ukupna masa bi mu se trebala kretati oko 1000 kg, a pokretat će ga nekoliko manjih turbo motora. Konkretnije, očekuje se kako će osnovu motorizacije činiti 1.4 MultiAir u nekoliko izvedbi različite snage.

Ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti tijekom 2016, a godinu dana kasnije bi trebala stići i snažnija Abarth izvedba. Uz nešto manje kilograma i nešto veću snagu, oko 200 KS, te dorađeni ovjes i kočnice ovaj bi model trebao biti poprilično zabavno i agilno, a opet cijenom pristupačno vozilo.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene