Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednica modela Linea

Fiat predstavio kompaktnu limuzinu Aegea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski je proizvođač na istanbulskom auto salonu predstavio nasljednika modela Linea, odnosno model Aegea.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu? Slika nije dostupna INSIDER Ako ste mislili da ste zaboravili na Chucka Norrisa, griješite, on može jedino zaboraviti na vas

Riječ je o automobilu koji se može pohvaliti znatno elegantnijim i skladnijim dizajnom od pomalo kutijastog prethodnika, a za čiji je dizajn zaslužan talijanski FCA Style Centre, dok su razvoj i proizvodnja povjereni fiatovoj turskoj podružnici u Bursi.

Glavnu konkretnciju ovom automobilu će činiti druge tzv. budget limuzine poput Dacie Logan i sl, a recimo i kako je Aegea dugačka 4,5 m, široka 1,78 te visoka 1,48 m, dok joj je međuosovinski razmak dugačak 2,64 m. Prostrana putnička kabina u koju se komotno može smjestiti petoro putnika je nadopunjena s prtljažnikom zapremine 510 l.

Privlačniju unutrašnjost prati i modernije uređena, kvalitetnija, ergonomičnija i bogatije opremljena unutrašnjost. Od opreme možemo izdvojiti Uconnect infotainment sustav s 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir koji podržava TomTom navigaciju, Bluetooth, sustav prepoznavanja glasa, razne mogućnosti povezivanja (USB,AUX...) i sl. Tu je i višefunkcijski upravljač, opcijska kamera za vožnju unatrag i sl.

Recimo i kako će ovaj automobil biti dostupan s dva benzinska i dva dieselska MultiJet II motora čija će se snaga kretati između 70 i 88 kW, odnosno 95 i 120 KS. Ovisno o izboru motora kupcima će biti ponuđen ručni i automatski mjenjači, a najekonomičnija izvedba će ostvarivati prosječnu potrošnju od nešto manje od 4 l/100 km.

Prodaja ovog automobila će započeti u studenom, prvo u Turskoj, no nakon toga će Aegea postati dostupna u preko četrdeset zemalja, a vjerojatno i kod nas.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene