Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozili smo

FIAT kompletirao ponudu Tipo karavanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozbiljan komad automobila već od 118.055 kn. U odnosu na konkurenciju zasigurno veliki plus, no je li samo cijena na kraju priče adut Talijana?

Fiat je zaokružio priču. Barem ako je Tipo u pitanju. Nakon prvog uopće predstavljenog limuzinskog modela Tipa još prošle godine, stigla je i kompaktna verzija, predstavljena krajem siječnja ove godine. Da bi na kraju Talijani ostvarili hat-trick karavanskom – Station wagon izvedbom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozili smo Rolls-Royce u Opatiji - kraljevska kočija u carskom gradu Slika nije dostupna Vozili smo Disco je ponovo u trendu!

Koliko je Tipo SW veći u odnosu na svoje imenjake?
Najmanji je, očekivano kompaktni Tipo, on mjeri u duljinu 4368 mm, limuzinska inačica 4532, a novi SW karavan 4571 mm. Značajan rast u odnosu na kompaktni Tipo odrazio se i na razini obujma prtljažnika, ionako poprilično velik sad je još više dobio na brojkama.

U kompaktu je bilježio poprilično velikih 440 litara za svoje dimenzije, u limuzini 520, a u karavanu najiskoristljivijih – 550 litara. Preklapanjem sjedala obujam raste do 1650 l, čime Tipo SW dolazi u vrh kompaktnih karavana. Razina prostranosti za vozača i suputnike ostala je istom, što sugerira i međuosovinski razmak.

Ima li u ponudi nekih novosti u pogledu motora?
Novi SW zadržao je poznate sklopove iz aktualnih Tipo modela. Benzinski program zastupat će 1,4-litreni motor s 95 atmosferskih KS.
Dok će dizelska ponuda kao i do sada biti zastupljena u dvjema inačicama 1.3 i 1.6 MultiJet snage 95, odnosno 120 konja. Snažnija izvedba bit će dostupna i s automatskim 6-brzinskim mjenjačem DDCT.

Što donosi u serijskoj opremi?
Tipo kao što znamo dolazi u tri paketa opreme. Pop, Easy i Lounge. Već s početnim Pop paketom donosi izuzetno dugačak popis opreme i zato Talijanima skidamo kapu. Tako na novom karavanu u bazi od značajnijeg popisa možete dobiti: TFT zaslon, zračne jastuke za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke, zračne bočne zavjese.

Tako ovaj funkcionalni Talijan u startu dolazi s čak 8 zračnih jastuka. Od ostalih korisnih stvari tu je radio s USB i AUX opcijom priključka, električni podizači prozora sprijeda i straga te sigurnosni sustavi poput ESP-a, ASR-a i Hill Holdera (pomoći pri kretanju).

Kolika je početna cijena Tipa i kad je dostupan?
Kako smo u samom startu već otkrili, iznos od 118.055 kuna bit će potreban za kupnju benzinske inačice od 95 KS u Pop paketu opreme. Vrijedi istaknuti i mogućnost kupnje modela s ugrađenim plinom (skuplji dodatnih 7.000 kuna).
Dizelski vrlo živahnih 95 KS ipak je nešto skuplje, to pripisujemo i Easy paketu opreme s kojom dolazi po cijeni od 139.818 kuna, dok se snažniji 120 KS može dobiti za 147.782 kuna, odnosno za 164.261 kuna u izvedbi s automatskim mjenjačem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene