Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljito osvježenje

Ferrari 458 M stiže u Ženevu s bi-turbo V8 snage 675 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facelift trenutno najpopularnijeg ferrarijevog modela će biti vrlo opsežan, no odnosit će se više na tehničke karakteristike ovog automobila, nego na njegov dizajn.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom Ferrari 458 Italia brzina do 325 km/h VIDEO Brzi i žestoki policajci: Zaplijenili kriminalcu Ferrari pa si ga ostavili za potjere

Prema posljednjim saznanjima nasljednik trenutne izvedbe Ferrarija 458 Italia će biti predstavljen na sljedećem ženevskom auto salonu, a u osnovi će se raditi o temeljito dorađenoj osvježenoj verziji koja bi trebala nositi oznaku 458 M, no taj podatak još uvijek nije službeno potvrđen.

Internog naziva 142M, ovaj Ferrari bi trebao pokretati bi-turbo V8 motor kojemu će obujam biti manji od 4 litre. Tome će tako biti prvenstveno zbog novih kineskih poreznih propisa koji su imali značajan negativan utjecali na prodaju sadašnjeg modela pokretanog 4,5-litrenim V8 pogonskim strojem.

U osnovi će se raditi o dorađenom 3,8-litrenom motoru iz modela California T čija će snaga biti povećana na oko 497 kW, odnosno 675 KS, dok bi najveći okretni moment mogao biti podignut na oko 745 Nm. Istovremeno će se raditi o ekonomičnijem motoru, a između ostalog isti bi trebao biti opremljen i novim te dorađenim sustavom nadzora nad detonativnim izgaranjem koji automatski prilagođava uvjete rada svakog pojedinog cilindra.

Kako bi se mogao bolje nositi s dodatnom snagom i okretnim momentom ferrarijevi će stručnjaci ovaj model opremiti i unaprijeđenom izvedbom dosadašnjeg getragovog 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke koji bi čak mogao dobiti i dodatni stupanj prijenosa. Na kraju dodajmo kako bi dizajn ovog automobila trebao biti tek minimalno dorađen s naglaskom na aerodinamičnoj učinkovitosti vozila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene