Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Exagon Furtive e-GT

Električni coupe koji ide 300 na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski trkači tim Exagon Engineering proširuje ponudu vozila na cestovne automobile, a na pariškom auto showu predstavit će svoj 2+2 coupe, Furtive eGT.

Furtive eGT pokreću dva Siemensova električna motora koji zajedno proizvode 340 KS, a novi električni GT postiže ubrzanje od 0 – 100 km/h za samo 3.5 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Nakon što se ukloni elektronska blokada, maksimalna brzina se penje i do 300 km/h. Električni GT biti će uparen litij-ionskim baterijama i generatorom dodatne električne energije čime automobil postiže autonomiju od 700 do 800 kilometara.

Iz Exagona najavljuju da će automobil krenuti u serijsku proizvodnju 2012. Godine, a serija će biti limitirana na 100 primjeraka godišnje.

Exagon Engineering konstruktorska je tvrtka koja je proizvela pozamašan broj trkačih automobila (uključujući i osam brutalnih mašina koje su doslovce topile led na utrkama Andros Electric Trophy-a prošle sezone, utrkama na ledu na kojima je sudjelovao i Alain Prost).

Iz Exagon Engineeringa izrodila se nova kompanija, Exagon Motors, a ovaj mjesec otkrili su i novi cestovni automobil sretnoj nekolicini francuskih novinara, a podaci o performansama vjerojatno će iznenaditi mnoge.

Što se tiče cijene, sve nam se čini da će i ovo biti jedan od onih slučajeva – ako pitaš znači da si ga ne možeš priuštiti. Ipak, potrudit ćemo se saznati koliko će zapravo stajati ova električna mašinerija.

Bravo za jednu malu tvrtku kao što je Exagon motors!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene