Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ducati 1199 Panigale R jednostavno oduzima dah!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki novinari imali su prilike isprobati Ducati 1199 Panigale R pa smo se i mi odmah prisjetili ovog motocikla koji jednostavno oduzima dah samom pojavom!

Na novoj stazi Circuit of the Americas nedaleko od Austina u Texasu američki novinari imali su priliku isprobati Ducati 1199 Panigale R. Da bi ova prigoda bila doista posebna, događaju su prisustvovali i Moto GP vozači Nicky Hayden i Ben Spies koji su svima prisutnima pokazali što sve mogu na dva kotača.

Proizveden s ciljem homologacije Ducatijeve Superbike trkaće zvijeri, Ducati 1199 Panigale R (replika) ultimativna je verzija perjanice ponude bolonjskog brenda, Ducati 1199 linije. Novi R odlikuju elementi od titanija poput klipnjača, olakšani zamašnjak, karbonski vanjski paneli i 500 okretaja više u minuti što mu omogućava i više ukupne snage.

Sa 189 kg s punim spremnikom, Ducati 1199 Panigale R definitivno je najlaški superbike motocikl u floti bolonjskog brenda. Potpuno nova Brembo M50 kliješta, koja su nevjerojatno snažna, pak vrlo su i osjetljiva. Ne znamo kako bi izgledalo da morate zakočiti jedno jutro kad je vani hladno i mokro.

R model opremljen je trkaćim Termignoni ispušnim sustavom koji podiže snagu motocikla sa 195 na 202 KS a okretni moment sa prijašnjih 132 Nm na 136 Nm. Sve to podiže maksimalnu brzinu sa 300 na 325 km/h.

►►►   Ducati Multistrada 1200S Pikes Peak

►►►   Ducati Monster by Vilner

Ducati 1199 Panigale R opremljen je svakojakim tehnološki naprednim elementima poput elektronički podesivog ovjesa, podesive kontrole trakcije, podesivog ABS –a i ride-by-wire sustava gasa. Vozači doista mogu podesiti ponašanje motocikla ovisno o vremenskim uvjetima, gumama i različitim tipovima staza. Tijekom njegovog razvoja, Ducatijev testni vozač prosječno je prolazio krugove po stazi tek za jednu sekundu sporije od Moto GP CRT klase. I to na cestovno legalnim gumama.

Ali, da ne bi bilo zabune, iako je 1199 Panigale R u serijskom obliku cestovno legalan motocikl ovo nije ništa drugo doli iskonske trkaće zvijeri. Uživajte u foto i video galeriji fenomenalnog Ducati 1199 Panigale R-a!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene