Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizacija i širenje ponude

DS predstavio osvježeni DS 4 i DS 4 Crossback

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PSA-ov premium brand DS Automobiles je pred frankfurtsku premijeru objavio prve fotografije te nekoliko pojedinosti o svoja dva nova modela, odnosno osvježene izvedbe modela DS 4 i njegove crossover izvedbe pod nazivom DS 4 Crossback.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija DRAMA NAD DRAMAMA U Frankfurtu hitna evakuacija 20.000 ljudi: Pronađena velika američka bomba Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) došao iz beograda U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji

Ukratko facelift uključuje novi prednji kraj kojim će ubuduće dominirati tzv. DS Wings maska, kao i nova DS LED Vision svjetla. Crossback izvedba će se od standardne razlikovati 30 mm višom podnicom, a tu su i crni lukovi blatobrana i bočni retrovizori, krovni nosači i sl. detalji koji će ovaj model vizualno učiniti nešto robusnijim.

Kupcima će biti ponuđene nove mogućnosti personalizacije vanjskog izgleda automobila s novim bojama, kombinacijama boja, naplacima i sl. za unutrašnjost vrijedi slično, a općenito govoreći riječ je o interijeru s kvalitetnim materijalima i bogatom opremom te modernog dizajna. Od opreme se ističe novi 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojim se upravlja većinom funkcija, sustav Intelligent Traction Control i sl.

Ponudu motora će činiti ukupno šest motora, odnosno tri benzinca i tri dieselaša, čija će se snaga kretati između 120 i 210 KS. Prvi je PureTech 130 S&S koji je uparen s runim 6stupanjskim ručnim mjenjačem i koji uz snagu od 130 KS razvija i najveći okretni moment od 230 Nm, što je 9% više snage i 44% više okretnog momenta od motora VTi 120 kojeg zamjenjuje.

Sljedeći je THP 165 S&S snage 165 KS i okretnog momenta od 240 Nm koji je uparen s novim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Vrh ponude čini THP 210 S&S koji će biti dostupan samo u hatchbacku i koji razvija snagu od 210 KS pri 6000 o/min te najveći okretni moment od 285 Nm koji je dostupan između 1750 i 4000 o/min.

S dieselske strane tu je BlueHDi 120 S&S koji će biti dostupan sa 6-stupanjskim ručnim te automatskim mjenjačem i snage od 120 KS te najvećeg okretnog momenta od 300 Nm. Snažniji BlueHDi 150 S&S će biti dostupan samo s ručnim mjenjačem te u hatchbacku. Ovaj pogonski stroj razvija snagu od 150 KS te najveći okretni moment od 370 Nm.

Najsnažniji dieselski motor je BlueHDi 180 S&S koji uz snagu od 180 KS razvija i okretni moment od 400 Nm. Ovaj je pogonski stroj dostupan samo s automatskim mjenjačem.

Prodaja ovih modela na europskim tržištima će krenuti ove jeseni.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene