Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuski premium

DS potvrdio proširenje ponude, a razmatraju se i nova tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DS linija bi se na europskim tržištima od početka iduće godine trebala izdvojiti u samostalan premium brand, a nedugo zatim će ponuda biti udvostručena.

Šef citroenovog uskoro samostalnog premium branda DS je potvrdio kako bi se u skoroj budućnosti na tržištu trebala naći tri nova DS modela što će ponudu proširiti na šest vozila. Naime, Yves Bonnefont je izjavio kako će se najveća pozornost posvetiti većim limuzinama i SUV-ovima koji će prvenstveno ciljati na brzo rastuće kinesko tržište.

Pročitajte i ovo Sudjeluj u nagradnoj igri City Center one CITY CENTER ONE DARUJE Opremite djecu za školu i osvojite novi Citroën C3! Slika nije dostupna Samostalna marka DS linija od 2015. gubi citroënovu značku

Konkretnije, Bonnefont je potvrdio kako već postoji strategija rasta DS linije koja će dovesti do spomenutog udvostručenja ponude. Trenutno u Europi DS nudi DS3, DS4 i DS5, a u Kini su dostupni modeli DS5, DS5 LS i DS6, a uskoro bi se jednima i drugima trebala pridružiti još tri "globalna modela".

Kako smo već rekli naglasak će biti na većim i skupljim modelima, a kada se ponuda "stabilizira" mogu se očekivati i high-performance izvedbe iako će naglasak i dalje biti prvenstveno na dizajnu i luksuzu, a ne na tehničkim karakteristika i performansama o kojima Bonnefont nije htio detaljnije pričati.

Bonnefont je također dodao kako će se uskoro na raznim tržištima pojaviti i zasebni DS prodajni saloni, dok će na pojedinim lokacijama DS modeli i dalje biti prodavani unutar citroenove prodajne mreže. Na kraju recimo kako iz istog izvora stiže o vijest o namjeri širenja dostupnosti DS linije na američka tržišta. Naime, PSA namjerava do 2017. na američka tržišta vratiti Peugeot (povučen 1991.), a do 2020. bi trebao stići i DS što bi ga učinilo "globalnim premium brandom".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene