Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samostalna marka

DS linija od 2015. gubi citroënovu značku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupacija PSA će uskoro dobiti treći "samostalni" brand, odnosno Peugeotu i Citroënu će se uskoro pridružiti i osamostaljeni DS koji od 2015, na europskim tržištima više neće nositi citroënovo ime.

Ove je navode potvrdio i šef Grupacije PSA Carlos Tavares, dodajući kako te dvije linije neće imati zasebne platforme ili prodajne mreže, već će se razlikovati "proizvodnim i inženjerskim standardima". Konkretnije, DS će postati premium linija, Peugeot će proći kroz tzv. upmarket tretman, no i dalje ostati mainstream proizvod, dok će se Citroën postati svojevrsni ulazni brand u ponudu ove Grupacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kupcima će se svidjeti PSA Peugeot Citroën najavio objavu stvarne potrošnje Slika nije dostupna Elegantan i prostran [TEST] Peugeot 508 2.0 BlueHDi Allure

Naime, sa zasebnom DS linijom PSA želi do 2020. godine konkurirati Audiju, a kako bi u tome uspio mora u narednih šest godina lansirati "uzbudljive proizvode" više kvalitete koji bi nam trebali ponuditi "francuski štih", a nekoliko konceptnih vozila koje možemo uskoro očekivati bi nam trebali pokazati na što je Tavares točno mislio. Recimo i kako Tavares pod "konkuriranju Audiju" nije mislio na ukupnu prodaju jer bi za to trebalo "dvadeset do trideset godina", već će se "uspjeh mjeriti" prema "profitu prema svakoj prodanoj jedinici".

Na kraju dodajmo kako će ponuda modela iz DS linije u narednih par godina biti udvostručena, odnosno trebala bi narasti na šest modela. Konkretnije, uskoro bi na tržište trebali stići luksuzna limuzina namijenjena prvenstveno kineskom tržištu - DS9, SUV - DS 6WR, koji će možda biti ponuđen i van Kine te konkurent Fiatu 500 namijenjen prvenstveno europskim tržištima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene