Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 60 km/h

Dolazak novog Audija A8 odgođen zbog usavršavanja autonomnog upravljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima čini se kako je u Audiju donijeta odluka za odgodu lansiranja nove generacije modela A8, koji je inače na tržište trebao stići do kraja iduće godine, a kao glavni razlog se navodi potreba dodatnog usavršavanja tehnologije autonomnog upravljanja vozila što bi lansiranje pomaklo za otprilike godinu dana.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos žena i muškaraca Žene su obrazovanije, ali s manje profesionalnih prilika i nižim plaćama Slika nije dostupna Autonomno-električna budućnost [VIDEO] Mercedes-Benz predstavio konceptni F 015 Luxury in Motion

Iz Audija je već ranije stigla potvrda kako će nova generacija modela A8 svojim kupcima ponuditi "polu-autonomno upravljanje", a sada britanski Autocar tvrdi, pozivajući se na insajdere, kako u Ingolstadtu žele dodatno usavršiti sve sustave kako bi baš svaki detalj tog složenog sustava funkcionirao besprijekorno.

Koliko je za sada poznato ovaj bi sustav trebao biti u mogućnosti samostalno pronaći parkirno mjesto te se parkirati te upravljati automobilom u prometu do brzine od oko 60 km/h, drugim riječima u tzv. gradskoj vožnji. No, treba ponoviti za sada nema nikakvih službenih potvrda.

Na kraju dodajmo kako su iz Audija već potvrdili da u skoro vrijeme možemo očekivati pojeftinjenje tih sustava, odnosno njihovu ugradnju u manje i cijenom pristupačnije automobile. Dakle, na prijelazu u sljedeće desetljeće bi sustave autonomnog i polu-autonomnog upravljanja mogli vidjeti i u automobilima veličine Passata i Golfa.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene