Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dokumentarac o nastajanju Pagani Huayra modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Pagani Automobili napravila je 15-minutni kratki film o tome kako je nastao novi Pagani Huayra model, od konceptne faze do razvoja proizvodnog modela.

Prošla godina bila je vrlo važna godina za Pagani. Lansiranje nove Huayre nakon 7 godina teškog rada prošlo je izuzetno uspješno a nagrada stiže u obliku već potvrđenih 85 narudžbi za novi superautomobil ovog luksuznog brenda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VÄTH restaurirao Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Slika nije dostupna Kralj ostaje kralj – osvježena G klasa

Pagani Automobili kao tvrtka je poznata po opširnoj primjeni naprednih kompozita u svojim jedinstvenim automobilima. Razvoj novih materijala i proizvodnih procesa doveo je do veće sigurnosti, manje mase vozila i posljedično tomu nižih emisija štetnih plinova.

Novi proizvodni pogon je dovršen a planovi za proširenje obuhvaćaju i izgradnju još većeg, tehnološki najnaprednijeg objekta za istraživanje i razvoj za rad na inovativnim konceptima, te novi laboratorij za razvoj naprednih kompozita.

Radi svih ovih razloga Pagani je odlučio snimiti i pokazati javnosti dokumentarac o nastajanju svog najnovijeg superautomobila.

Dizajn Pagani Huayre bio je petogodišnji proces tijekom kojega je izrađeno osam maketa i dva modela u stvarnoj veličini na kojima je najvidljiviji razvoj i promjene koje su se događale tijekom tog razdoblja.

U srcu Pagani Huayre leži Mercedesov (AMG) 12-cilindrični bi-turbo motor zapremnine 5.980 kubika koji je razvijen posebno za Huayru i to ne samo kako bi ispunio tehničke zahtjeve i najviše standarde kvalitete, već da bi podario automobilu njegov specifičan dvojni karakter. Mir i harmonija koji prevladavaju tijekom lagane vožnje jednog od ponajboljih GT automobila današnjice naglo prelaze u stanje potpunog kaosa kada vozač zatraži od Huayre da oslobodi svih 700 i sitno konjskih snaga i više od 1000 Nm okretnog momenta a sve to uz masu od samo 1350 kg

Za kraj, uživajte u fenomenalnom video klipu direktno iz Pagania!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene