Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulična utrka u Velikoj Gorici

Dim, djevojke i brzi automobili: Povratak brzih i žestokih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovisnost o automobilima, brzini i adrenalinu ne spada u crnu statistiku, dokle god se utrke automobila održavaju u kontroliranim uvjetima. A one znaju prerasti u pravi spektakl, jer gdje su brzi automobili tu su i lijepe djevojke! Ali ne samo u publici, već i na stazi!

Dim, atraktivne djevojke i brzi automobili zagospodarili su legendarnom velikogoričkom avio pistom - mjestom velikih obračuna.

Pročitajte i ovo Lampion Problem nasilja nad ženama Ubojstvo dvaju žena obilježilo kraj godine u Velikoj Gorici: "Sve je gore i gore i ničemu dobrom se ne možemo nadati" Ubojstvo u Velikoj Gorici - 1 Velika tragedija Policija objavila detalje stravičnih ubojstava u Velikoj Gorici

'Koriste ovo mjesto, ove utrke da ispucaju adrenalin. Adrenalin je stvarno velik. Neki auti imaju užasno velika ubrzanja, samo 3 sekunde do 100 kilometara na sat', kazao je vozač Krešimir Suerbrunn.

402 metra nakon starta, automobili prolaze brzinama i većim od 230 kilometara na sat. Biti najbrži jedino je o čemu ovi dečki sanjaju. Neprospavane noći su iza njih, slagalo se do posljednjeg trena, pazilo na svaki detalj.

'Što je veći pritisak to je više snage, jer ima računica koja mora odgovarati omjeru benzina i nitra. Ako nema dovoljno tlaka, automatski nema dobru smjesu', pojasnio je vozač Vice Boljkov.

Papučicu gasa voli stisnuti i Slavica, jedna od najbržih žena na stazi. 'Uz kolege i dečka, dolazila sam na utrke i zavoljela to. I odlučila se voziti', kazala je Slavica Obradović.

Ovakvim utrkama, organizatori žele maknuti ilegalna natjecanja s ceste. 'Ne podržavamo nikakva divljanja na cesti iz tog razloga i radimo ovakve utrke da ekipa ima gdje voziti', kazao je organizator Dario Ljubičić.

Voziti i biti najbrži želja je svih natjecatelja. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene