Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Latvijski tenk za cestu

Dartz Black Shark - terenac s 1500 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Latvijska karoserijska radionica i proizvođač specijaliziran za posebne, prvenstveno blindirane izvedbe terenskih i sličnih automobila, najavila je svoje novo vozilo.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "NE ODGOVARA POTREBAMA" Novi ravnatelj Plitvičkih jezera ekspresno povukao sporni natječaj za kupnju luksuznog terenca Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona

Na stranicama tvrtke Dartz Motorz Company Inc. ponosno stoji kako je riječ o "dobavljaču careva, admirala, generala i diktatora još od 1869.". Upravo u tom stilu, bit će pripremljen i novi model čija se premijera očekuje za tri dana.

Riječ je o automobilu koji se temelji na mercedesovom GL63, a karoserija će mu biti izrađena od titana i kevlara, dok će se u opremi, između ostalog nalaziti skener mrežnice i otisaka prstiju, skrivene ručice s elektrošokerom, sirenama, sustavom za nadzor budnosti vozača i sl. Također, mnoge funkcije te stanje automobila bit će moguće nadgledati putem aplikacije za tzv. pametne telefone, odnosno konkretnije na modelu proizvođača Vertu, koji se isporučuje s automobilom.

Nadalje, Dartz Black Shark će pokretati V8 iz mercedesovog modela GL63 AMG ili V12 motor iz modela GL65 AMG, a proizvođač tvrdi kako će ga, prema željama kupca, biti moguće "nabrijati" na oko 1119 kW, odnosno 1522 KS. Službena premijera Black Sharka će biti održana 19. ovog mjeseca pa bi nakon toga trebali znati više, a do tada nam preostaje isključivo priloženi teaser.

A, u međuvremenu, prisjetimo se dartzovog prototipa Jo-Mojo za koji je, uvjereni smo, svaki komentar suvišan...

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene