Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Citroën lansirao dvije limuzine predviđene za nova tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Citroën jača svoju prisutnost na tržištu automobila kao globalni brend uvođenjem dva nova modela namijenjena za Rusiju, Kinu i južni Mediteran.

Tijekom prošle godine registrirano je više od 20 milijuna vozila klase kompaktnih limuzina što drugim riječima znači da je ovo najzastupljenija klasa automobila na svijetu zauzimajući 30 % svih prodanih putničkih automobila.

Citroen nije ostao gluh na tu činjenicu te je razvio dva nova modela klase kompaktnih limuzina od kojih svaki ima vrlo specifičan karakter osmišljen posebno za potrebe kupaca na tržištu na koje će biti lansiran, dok oba istovremeno utjelovljuju glavne vrijednosti Citroen brenda kao što su moderan dizajn, inovativne tehnologije i kvaliteta opremljenosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Uz nove Citroen C-Elysee i C4 L limuzine koje su posebno namijenjene za zemlje Južnog Mediterana, Kine i Rusije. , francuski proizvođač krajem lipnja u Kinu uvodi i svoju popularnu DS liniju modela. DS linija u ovom trenutku prisutna je u Europi, Rusiji i Latinskoj Americi a od 28. lipnja ove godine popularna modelska linija stiže i u Kinu.

Citroen C4 L biti će prvi proizvodni automobil koji nam dolazi iz novog dizajnerskog centra u Šangaju. Ova zapravo produžena verzija popularnog hatchbacka, C4 L, trebala bi se pozicionirati na sam vrh klase kompaktnih limuzina a elegantnim dizajnom i karakterističnim kvalitetama francuskog brenda poput bogatog paketa opreme i vrlo udobne vožnje zasigurno će opravdati takva očekivanja.

Elegantnim i dinamičnim linijama dodatno naglašenim svjetlosnim potpisom na prednjem i stražnjem kraju, C4 L nudi svim putnicima unutar vozila prvoklasnu udobnost zahvaljujući tihom i elegantnom interijeru. Stražnji dio vozila zahvaljujući dugačkom međuosovinskom razmaku nudi komfor dostojan privatnog coupea u nekom lounge baru a sjedala svojim ergonomskim oblikom pružaju stabilnost i potporu, te specifičnim nagibom od 29 stupnjeva dodatnu udobnost. C4 L dolazi opremljen nizom inovativnih tehnologija poput mogućnosti otvaranja vrata i paljenja automobila bez ruku, zatim GPS sustava s ekranom na dodir, kamerom za vožnju unatrag, grijanim vjetrobranskim staklom i ionizatorom zraka.

Citroen C4 L biti će ponuđen s najnovijom generacijom benzinskih motora, točnije THP 155 i 170 ovisno o tržištu, koji su razvijeni u suradnji s BMW Grupom, te VTi 135 motorom. Sve pogonske jedinice u ponudi mogu doći uparene s novim automatskim 6-stupanjskim mjenjačem.

Citroen C4 L proizvoditi će se u pripadajućim prodajnim zonama, točnije u Wuhanu za kinesko tržište gdje prodaja kreće već krajem ove godine, te Kalugi za Rusiju gdje će se C4 L pojaviti u prodajnim salonima nešto kasnije, točnije tijekom prve polovice 2013. godine.

Novi Citroen C-Elysee ispuniti će očekivanja i najzahtjevnijih vozača i suvozača. Skladnim, prestižnim ali i moćnim dizajnom, nova kompaktna limuzina iz Citroena nudi prostran interijer i idealno vozilo za obitelji. Stražnji dio dimenzijama odgovara limuzinama više klase a velik prtljažnik obujma 506 litara također neće razočarati. Velikodušan prtljažni prostor bilo je moguće ostvariti dijelom i na račun činjenice da se C-Elysee može pohvaliti najdužim međuosovinskim razmakom u klasi, točnije 2.65 metara.

Tu je i vrlo bogat paket opreme za maksimalan komfor od klime s digitalnim prikazom do MP3 audio sustava s Bluetoothom.

Ovisno o tržištu, Citroen C-Elysee biti će dostupan s najnovijim VTi72 benzinskim motorom koji naprednim tehnološkim rješenjima nudi zahvalne performanse uz istovremeno ekonomičnu potrošnju goriva i dugotrajnost.

Nova kompaktna limuzina također se okoristila bogatim znanjem i iskustvom Citroenovih inženjera u području razvoja šasija i ovjesa. Dizajn automobila, uključujući i specifičnu visinu ovjesa te zaštitne elemente inženjeri su testirali u svim mogućim uvjetima vožnje u raznim dijelovima svijeta. Isto garantira pouzdan rad i u najzahtjevnijim voznim uvjetima što je jedna od temeljnih stavki za kupce kojima je kupnja automobila dugoročna investicija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene