Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljito unaprjeđenje

Chevrolet najavio pogonski sklop novog Volta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chevrolet, odnosno General Motor je objavio prve službene pojedinosti o pogonskom sklopu nove generacije modela Volt, koji će službenu premijeru imati na predstojećem detroitskom auto salonu u siječnju iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Corvette ZR1 - američka ljubimica dobila je krila i monstruozno srce - 5 VRUĆI METAL Corvette ZR1 - američka ljubimica dobila je krila i monstruozno srce Slika nije dostupna Chevrolet Volt Električni auto GM-a: Za 8,50 kn vozite do 80 km

Glavne prednosti novog pogona će, prema službenim navodima, biti poboljšane performanse i povećana autonomija vozila. Nažalost proizvođač još uvijek nije htio ulaziti u detalje, no novi Volt, koji će se na tržištu pojaviti u drugoj polovici 2015, bi trebao biti predstavljati veliki korak naprijed kako prema pitanju tehnologije tako i dizajna i ukupne rafiniranosti vozila.

Sve u svemu kombinirana autonomija bi trebala biti osjetno veća od 611 km, odnosno električna od 61 km. Istodobno ubrzanje bi trebalo biti bolje, potrošnja goriva niža i sl.

Jednu od glavnih novosti čini zamjena dosadašnjeg 1,4-litrenog 4-cilindričnog motora/generatora električne energije (tzv. range-extender) s većim, ali ekonomičnijim 1,5-litrenom jedinicom koja će biti opremljena izravnim ubrizgavanjem goriva, hlađenom recirkulacijom ispušnih plinova, pumpom za ulje promjenjivog obujma, a tu je i viši omjer kompresije (12,5:1) i sl.

Također, tu su i nove litij-ionske baterije, razvijene u suradnji s LG Chemom koje će moći pohvaliti 20% većim kapacitetom, ujedno su i 13 kg lakše, a vrijedi spomenuti i kako će biti smještene niže kako bi se snizilo težište automobila.

Nadalje, druga generacija Volta će biti naprednija i zbog dorada na svom dvo-motornom pogonskom sklopu (Voltec) čiji će rad sada biti između 5 i 12% učinkovitiji te 45 kilograma lakši od trenutnog.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene