Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bogati Arapi plaćaju i do 20 tisuća funti da dovezu svoje superautomobile u London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj superautomobila koji se mogu vidjeti po ulicama Londona stigao je iz arapskih zemalja teretnim avionima a bogati Arapi za tu uslugu plaćaju pravu 'sitnicu' – saznajte detalje!

Jednom godišnje, tijekom ljetnih mjeseci, mnogi mladi i imući Arapi prevoze svoje dragocjene ljubimce na četiri kotača 3.000 milja daleko do Londona kako bi se mogli malo provozati po ulicama europske metropole i možda uživati u nekim stvarima u kojima kod kuće baš i ne mogu, prenosi The Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAVALA ARAPSKIH INVESTICIJA U REGIJI Financial Times otkriva zašto bliskoistočni investitori ulažu u Balkan Slika nije dostupna U Republici Srpskoj Arapi kupuju napuštenu zemlju posavskih Hrvata

London tako ljeti doslovce preplave superautomobili, na veliko veselje ljubitelja automobila i tzv. 'carparazzija' koji svojim fotoaparatima i mobitelima snimaju oktanske ljepotice iz svih mogućih kutova.

Vlasnici automobila koji dolaze iz Qatara, Saudijske Arabije, UAE-a i Kuvajta, trenutačno će izdvojiti ono što je za mnoge pravo bogatstvo a za njih sitniš – više od 20.000 britanskih funti za povratni let – da bi svoje limene ljubimce prevezli 3.000 milja.

Qatar Airways jedan je od takvih avioprijevoznika koji nude ovakvu uslugu svojim Airbus A330 avionima kojima mogu prevesti do 31 automobil po letu iz Dohe u Qataru do londonskog aerodroma Heathrow.

Gospodin Hallworth, vlasnik tvrtke smještene u Manchersteru, kaže da je za transport automobila poput Ferrarija ili McLarena potrebno izdvojiti 5.000 funti u svakom smjeru dok je cijena za Bugatti Veyron oko 6.000 funti u svakom smjeru. Za veće automobile poput Rolls-Royce Phantoma ili SUV-ova cijena raste na 7 do 12 tisuća funti.

Automobili kao što su Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT, Koenigsegg, Bugatti Veyron, Mercedes-Benz McLaren SLR, što god možete pomisliti, tamo se mogu vidjeti i to u svakojakim 'custom' verzijama i bojama. To je pravi raj za ljubitelje superautomobila......ali samo za njih.

Saznajte koji su najprometniji gradovi u svijetu

Naime, neki stanovnici Londona nisu toliko oduševljeni ovom invazijom superautomobila. Stanovnici određenih bogatih četvrti Londona poput Knightsbridgea već su pri kraju sa strpljenjem te se oštro protive ovim 'trkaćim milijunašima' koji nerijetko turiraju svoje automobile, premašuju brzinka ograničenja i sveukupno buče van svake mjere do točke da ljudi više ne mogu spavati....navodno. Kažemo navodno, jer naime niti jedan vozač, prema trenutačno dostupnim informacijama, nije formalno kažnjen za kršenje prometnih propisa.

Iako je prebrza vožnja u takvim rezidencijalnim dijelovima grada problematična i oblik kršenja prometnih propisa koji bi trebalo sankcionirati i zaustaviti, ostalo je pomalo slučaj dvostrukih mjerila i ne drži vodu.

Svi žele da turisti iz tih zemalja dolaze u London i ostavljaju stotine milijuna funti u britanskoj prijestolnici na razne užitke i poslove, ali kad bi samo to mogli raditi lijepo u tišini i i na civiliziran način tako da Londončani mogu u miru ispijati svoju šalicu čaja bez da ih maltretiraju s tim barbarskim zvukovima.

Kazne za parkiranje i prebrzu vožnju vjerojatno ne bi puno utjecale na stvari, jer ako imate 20 tisuća funti da prevezete automobil do Londona, onda zasigurno imate dovoljno da cijelo ljeto plaćate kazne.

Tko god je ikad čuo zvuk motora jednog Ferrarija ili Lamborghinija zna da je stvarno, ali stvarno glasan, a kuće u tim dijelovima Londona izgrađene su davnih dana te vjerojatno nemaju predobru izolaciju pa niti statiku. Problem postoji, ali treba priznati da ih je stvarno lijepo vidjeti...

Za kraj, pogledajte video prilog SWNS TV-a o superautomobilima u Londonu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene