Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hardcore i8

BMW za svoj stoti rođendan priprema snažni i9?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki okrugli rođendan zahtjeva veliku proslavu, a kada je riječ o proizvođačima automobila to dakako znači predstavljanje nekog uistinu posebnog modela, a i9 bi trebao biti baš takav.

BMW će 2016. proslaviti svoj stoti rođendan i dakako da bi za tu prigodu bavarski proizvođač trebao kupcima ponuditi nešto posebno. Prema navodima britanskog Autocara ta bi čast trebala pripasti snažnom sportskom modelu pod oznakom i9, odnosno hardcore izvedbi modela i8 od koje će se novitet razlikovati agresivnijim dizajnom i snažnijim pogonskim sklopom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedna alternativa BMW i5 će pokretati vodik Slika nije dostupna Bavarska mobilnost Novi BMWi modeli donose 800 radnih mjesta

Dakle, i9 bi se svakako temeljio na od i8 posuđenoj šasiji, no umjesto 3-cilindričnog 1,5-litrenog benzinca i9 bi trebao dobiti novo razvijeni 6-cilindrični turbo 3.0 koji će debitirati sljedeće godine u novoj generaciji serije 7. Također, električni motor snage 131 KS iz i8 će biti zamijenjen snažnijom jedinicom pa bi ukupna snaga modela i9 trebala biti osjetno viša od 266 kW, odnosno 363 KS koliko razvija i8. Isto dakako vrijedi i za okretni moment koji kod modela i8 iznosi 570 Nm.

Drugim riječima, i9 bi svojim performansama trebao biti istinski sportski model koji će do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde (i8 - 4,4 s). Na kraju dodajmo i kako najveća brzina kod modela i9 ne bi trebala biti ograničena na "njemačkih" 250 km/h jer bi se ipak trebalo raditi o posebnom slavljeničkom automobilu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene