Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW izbacio trovratnu izvedbu serije 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon i službeno - predstavljen je BMW M135i kao i ostatak modelske ponude nove linije serije 1 s troja vrata.

Druga karoserijska inačica upravo se priključila novoj BMW seriji 1. Najnovije izdanje hatchback verzije s troja vrata na impresivan način naglašava sportske karakteristike ovog kompaktnog gradskog automobila. Sportski ali istovremeno elegantan dizajn i vrlo atraktivna ponuda opreme i motorizacijskih opcija zasigurno će dodatno ojačati položaj ove specifične serije BMW automobila u pripadajućoj klasi automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BMW u Pariz dovodi Concept Active Tourer Slika nije dostupna BMW M modeli u varijanti sa dizelskim motorima

Nova BMW serija 1 u hatchback formi s troja vrata svojim moćnim i tipično BMW-ovskim proporcijama ostavlja jedinstven dojam zahvaljujući dinamično istegnutoj bočnoj liniji. Široka vrata s prozorima bez okvira koji se suptilno stapaju u B stup i jako povučeni stražnji bočni prozori s moćno oblikovanim bočnim plohama također privlače pažnju na lukove stražnjih kotača.

Individualizacijske opcije su jednako privlačne s BMW Sport Line paketom, BMW Urban Line i M Sport paketom. Ekskluzivan dizajn i paketi opreme sa skladnim kombinacijama boja pružaju kupcima alternative u odnosu na osnovne varijante. BMW M135i tako je obogaćen posebnim vanjskim elementima i detaljima u unutrašnjosti koji odgovaraju tehničkim zahtjevima te istovremeno vizualno odražavaju performansni potencijal vozila.

Sportski izgled, upravljivost i elementi u unutrašnjosti vozila okoristili su se povećanjem dužine vozila za dodatnih 85mm kao i širim međuosovinskim razmakom (+30mm) te tragom kotača (+51 sprijeda i +72mm straga) dok se širina vozila povećala za 17 milimetara u usporedbi s prethodnom generacijom a jedino što je ostalo nepromijenjeno jest visina vozila.

Kupci mogu birati da li na stražnjem dijelu žele dva ili tri sjedala pri čemu je važno spomenuti da će putnici na tim istim sjedalima imati 21mm više prostora za noge dok je zapremnina prtljažnika porasla za 30 litara na ukupno 360 litara. Preklapanjem stražnjih sjedala (40:20:40) zapremnina prtljažnika povećava se do 1.200 litara.

Proširen izbor benzinskih i dizelskih motora s BMW TwinPower Turbo tehnologijom također neće nikoga ostaviti ravnodušnim. BMW 114i tako je početni model s motorom snage 102 KS. Prilikom lansiranja na tržište u ponudi će biti i BMW 116i (136 KS), BMW 125i (218 KS), dok ponuda dizelaša donosi BMW 116d (116 KS), BMW 118d (143 KS) te BMW 125d (218 KS). Posebno valja izdvojiti BMW 116d Efficient Dynamics Edition sa 116 KS koji donosi dodatno smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2 od 99 g/km prema EU ciklusu. Od studenog ove godine također će biti dostupne i sljedeće varijatne: BMW 118i sa 170 KS, BMW 120d sa 184 KS i inteligentnim pogonom na sva četiri kotača.

BMW xDrive također će se po prvi puta naći u modelima serije 1 u varijantama BMW M135i xDrive te BMW 120d xDrive. Isto tako, BMW xDrive biti će dostupan i s modelima BMW serije 1 s pet vrata.

Sve modele serije 1 karakterizira pogon na stražnje kotače i superiorna upravljivost. Zvijezda ove priče dakako je BMW M135i model.

Prvi BMW M Performance model s benzinskim motorom, BMW M135i, pod poklopcem krije 3-litreni redni šesterocilindrični turbo motor s 320 KS i 450 Nm te M ovjes i posebne elemente na karoseriji za optimizaciju aerodinamičkog potencijala. Visoke performanse i izuzetna učinkovitost glavne su karakteristike i metaforički ''aševi u rukavu'' u vrlo konkurentnom okruženju. Do 100 km/h M135i ubrza za samo 4,9 sekundi sa automatskim mjenjačem ili 5,1 sekundu sa ručnim mjenjačem.

Tipičan M-ovski sklad između pogona, tehnologije ovjesa i aerodinamičke ravnoteže kao i specifičan dizajn interijera garantiraju nezamjenjivo vozačko zadovoljstvo u kompaktnoj formi. Također treba spomenuti da će BMW M135i biti dostupan i u verziji s pet vrata.

Sve motorizacijske opcije dolaze u kombinaciji s optimiziranim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok je na popisu opcionalne opreme 8-stupanjski automatski mjenjač ili 8-stupanjski automatski sportski mjenjač što se ne može naći niti s jednim drugim konkurentnim vozilom.

Sveobuhvatnom primjenom BMW Efficient Dynamics tehnologije, elementi poput Auto Start/Stop sustava koji dolazi u kombinaciji s ručnim i automatskim mjenjačem te ECO PRO načina rada koji se također može aktivirati u kombinaciji s Driving Experience Control funkcijom, dolaze kao dio standardne opreme.

Širok raspon pomoćnih sustava i mobilnih usluga putem BMW ConnectedDrive sustava također je jedinstven u ovoj klasi vozila. Na tom popisu nalazimo automatsko aktiviranje ili gašenje dugih svjetala, adaptivne prednje svjetlosne sklopove, kameru za vožnju unatrag, sustav upozorenja prilikom hotimičnog prelaženja u susjednu prometnu traku, sustav upozorenja u slučaju frontalnog sudara, sustav za pomoć pri parkiranju, tempomat s funkcijom automatskog kočenja, informacije o ograničenjima brzine, pristup Internetu, poboljšanu integraciju pametnih telefona i uređaja za reprodukciju glazbe, informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu, razne aplikacije za personalizaciju on-line ponude radio stanica te pristup društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene