Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

BMW i8 Roadster – napokon su ispunjene želje svih eko-romantičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što se dugo očekivalo, konačno dobiva ozbiljne obrise, u paviljonu BMW-a na salonu automobila u Frankfurtu bit će prilično zanimljivo…

Razvoj novog BMW i8 Roadstera prilično je dug, ali sada vam možemo potvrditi kako je samo završna faza ušminkavanja za Frankfurt ostala. Nakon osvježenog i3, Bavarci su odlučili poraditi i na BMW i8 modelu, koji je sa svojim prvim pojavljivanjem izazvao veliku bujicu pozitivnih komentara, što izgledom, a što svojim pogonskim rješenjem. Između redaka su se kod svih entuzijasta mogle čuti zamisli, koje su baš išle u pravcu kojeg nam BMW najavljuje - roadster izvedbu.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Autoshow je izgubio na značaju. Gledamo li uskoro jedan od posljednjih? Slika nije dostupna INSIDER BMW popunjava svoju X-brojalicu, otkrivamo kako će izgledati novi SUV!

U najnovijem videu BMW nam je dao naslutiti kako su želje mnogih uslišene, iako su kamuflažnim folijama pokušali ostati mistični, gotovo smo sigurni da gledamo u novi model iz Münchena koji će svojim vlasnicima ponuditi nesmetani pogled u nebo i zvijezde.

Trenutno nedostaju opširniji podaci, no možemo naslutiti kako će i roadster koristiti 1.5 litreni motor u sinergiji s elektromotorom za ukupnih 362 KS. Također, novi će roadster biti nekoliko desetaka kilograma teži od aktualnog i8, koji se na vagi zaustavio na brojci od 1485 kg. Isto tako, ovaj plug-in hibrid garantira doseg od 37 km vozeći se na struju, a zadržat će prepoznatljiva “Lambo” vrata. Pitamo se kako bi način otvaranja i zatvaranja na roadsteru djelovao kada bi preslikali tehnologiju iz svog legendarnog Z1 modela, zasigurno bi privuklo veliku pažnju među javnosti.

Ostaje još samo lagano odbrojavanje do službene premijere. U taboru bavarskog proizvođača na frankfurtskom autoshowu biti će poprilično živo sredinom rujna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene