Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačko-japanska suradnja bi trebala rezultirati atraktivnim sportskim hibridom

BMW i Toyota razvijaju nasljednika modela Supra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Partneri BMW i Toyota još uvijek kriju što se to točno spremaju ponuditi tržištu. Znamo da će se raditi o sportskom modelu, ali o kojem, jednom ili više njih i sl, još uvijek nije poznato, no...

Već smo vas u više navrata izvještavali o suradnji BMW-a i Toyote na razvoju (jednog ili dva) sportska modela, no činjenica je kako je pravih informacija ustvari malo jer oba partnera su poprilično šutljiva kada je riječ o tome što smjeraju ponuditi kupcima. Japanski magazin Holiday Auto je sada objavio najnovija saznanja (temeljena na navodnim insajderskim izvještajima) koje kažu kako će japanska verzija ustvari biti nasljednik modela Supra.

Konkretnije, ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti za par godina, a značajan utjecaj na njegov dizajn će imati konceptni FT-1 (na priloženim slikama). Radit će se o hibridnom plug-in sportskom modelu kojega će pokretati kombinacija njemačkog 4-cilindričnog 2,0-litrenog turbobenzinca te tri električna motora (razvijena od strane Toyote) od kojih će dva biti smještena sprijeda i jedan otraga, a tu su i toyotini superkapacitatori.

Dakle, pogon će biti na sva četiri kotača, a snagu i moment će na njih prenositi novi, također BMW-ov, "automatizirani ručni mjenjač s dvije spojke". Točnije, japanski izvor javlja kako će opisani pogonski sklop razvijati snagu od 354 KS, dok bi ciljana masa automobila trebala biti niža od 1.400 kg. Ovaj bi automobil trebao biti dostupan samo u ovoj jednoj pogonskoj izvedbi.

Nadamo se kako ćemo uskoro imati više (potvrđenih) informacija, a na kraju dodajmo kako bi nova Supra javnosti trebala biti predstavljena unutar tri godine. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene