Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi gospodar prstenova

Audi R10 dobio zeleno svjetlo za proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dužeg zatišja ponovno su se pojavile informacije o novom audijevom sportskom modelu koji bi u konačnici mogao razvijati snagu od oko 1000 KS.

U posljednje vrijeme nismo mogli puno čuti o novom audijevom sportskom modelu koji bi trebao biti inspiriran modelima za Le Mans, no posljednji izvještaji kazuju kako je vodstvo ingolstadtskog proizvođača navodno dalo zeleno svjetlo za njegovu serijsku proizvodnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže R8 e-tron Audi najavio dva električna modela do 2018. Slika nije dostupna Konkrencija teslinom Modelu X Audi priprema električni SUV za 2017.

Naime, švedski Auto Motor & Sport javlja, pozivajući se na insajderske izvještaje, kako bi se ovaj model u proizvodnji mogao naći već 2016, a cijenom se ne bi trebao puno razlikovati od porscheovog 918 Spydera. Točnije, nju bi trebao opravdati limitiranom serijom, naprednim materijalima i načinima izrade te dakako snažnom motorizacijom koja će mu omogućiti vrhunske performanse.

Drugim riječima, ovaj bi se model trebao temeljiti na perolakoj karbonskoj monocoque šasiji te biti nešto veći od R8, a dizajn će biti inspiriran Le Mans trkaćim modelima što će rezultirati izgledom koji će bolje pristajati trkaćoj stazi nego običnoj prometnici.

Iako je isprva bilo zamišljeno kako bi ovaj model trebao koristiti dieselski pogon poput osvajača Le Mansa modela R18 e-tron (na slici), posljednja saznanja upućuju na bi-turbo 6,0-litreni V10 koji će razvijati snagu oko 625 kW, odnosno 850 KS. Taj bi pogonski stroj lako mogao biti opremljen sustavom deaktivacije cilindara koja će mu pri manjim opterećenjima omogućiti rad sa šest cilindara.

Također, glasine upućuju i na mogućnost proizvodnje hibridne izvedbe koju bi pokretao spomenuti V10 uparen s električnim motorom, a njihova bi suradnja rezultirala kombiniranom snagom od oko 1000 KS, odnosno 736 kW.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene