Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEST

Audi Q3 više nije najmanji Q član

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Q modeli već neko vrijeme su kod mnogih visoko na listi želja, uvjerili smo se i zašto testirajući novi Audi Q3

Na poznatu formulu atraktivnih kompaktnih SUV-ova, Audi nas je već naviknuo. Koliko se spomenuti recept pokazao dobrim dokazuje i nedavno plasiranje na tržište manjeg – Q2. Međutim, div iz Ingolstadta tu ne staje i već najavljuje još manji Q1. Dok se ne pojavi, naš fokus će biti usmjeren na najprodavaniji Q model, koji nam je na test stigao u zanimljivoj kombinaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Vitara je najbolji benzinski SUV? Slika nije dostupna TEST Mercedes-Benz GLC Coupé na nišanu otmjenosti

Ta kombinacija posebno se odnosi na motorizaciju. Iako je testni model došao u zanimljivoj quattro kombinaciji pogona i 2.0 TDI motora snažnog 150 KS i s 340 Nm okretnog momenta, mišljenja smo kako će se većina kupaca zadovoljiti i samo s pogonom na prednje kotače. Veseli pritom potrošnja navedenog motora, koja je na razini kompakta, odnosno do 7 l/100 km u gradu, dok izvan grada pokazuje svoj puni potencijal štediše. Odličan rezultat za tonu i pol teško vozilo s pogonom na sve kotače.

Q3 se u vožnji ponaša kao i svaki Audi. Cestu odlično drži čak i pri pretjerivanju, a tvrdo posloženo podvozje zasmetat će tek na poprečnim neravninama. Udobna sjedala i solidna preglednost dodatni su plus, posebno na duljim dionicama kada Q3 bitno ne zaostaje za limuzinama koje nose oznaku četiri prstena.

Cijena Audija Q3 je trenutno 251.845 kuna za izvedbu 2.0 TDI Quattro sa solidnom opremom (Design Edition) i odličnim voznim karakteristikama. Sniženje cijene za gotovo 10% učinilo je Q3 vrlo konkurentnim, pogotovo kada se uzme u obzir da za taj novac dobivate model opremljen najrasprostranjenijim motorom u VW koncernu, koji osigurava solidne vozne osobine i vrlo nisku potrošnju goriva. Pritom imajte na umu da Q3 nudi prostranost klasičnog kompakta i vjerojatno najbolja vozna svojstva u čitavom segmentu malih SUV-ova. A cijena mu nije više drastično veća od konfekcijskih rivala.

Ovisno o tome kako Q3 doživljavate, kao luksuzni Tiguan ili smanjeni Q5, tako ćete ga i cijeniti. Naš je dojam kako se radi o čistokrvnom Audiju, ali i modelu čija dobra prodaja opravdava koncept u kojem se rade brojni kompromisi. Za one koji ne vole svaštariti, a na svijet ne žele gledati s visoka, reći ćemo kako novi A4 s istom motorizacijom (bez quattro pogona) vrijedi dodatnih 15.000 kuna, a nudi više udobnosti.

AUDI Q3 2.0 TDI Design Quattro Edition
Motor Četiri cilindra, turbodizelski Obujam 1968 cm3 Snaga 110 kW (150 KS) pri 3500-4000 o/min Najveći okretni moment 340 Nm pri 1750-2800 o/min Pogon na sve kotače Mjenjač šesterostupanjski, ručni Spremnik goriva 53 l Dimenzije D/Š/V 4388 x 1831 x 1608 mm Ubrzanje 0 – 100 km/h 9.3 s Najveća brzina 204 km/h Potrošnja 5,5 l/100 km CO2 129 g/km Prtljažnik 460 litara Cijena 251.845 kuna

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene