Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najsnažniji i najbrži

Audi predstavio R8 Competition

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi je pred premijeru na skorašnjem auto salonu u Los Angelesu predstavio model R8 Competition koji će vjerojatno biti labuđi pjev sadašnje generacije, a proizvođač ga službeno opisuje kao "najsnažniji audijev produkcijski model do sada".

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Standardna LED svjetla Audi objavio teaser novog R8 Slika nije dostupna Stiže R8 e-tron Audi najavio dva električna modela do 2018.

Naime, R8 Competition pokreće 5,2-litreni V10 snage 425 kW, odnosno 578 KS, koji je uparen sa 7-stupanjskim S tronic mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Konačni rezultat je ubrzanje do 100 km/h za 3,3 s te najveća brzina od 320 km/h, što R8 Competition čini i "najbržim R8 do sada".

Što se stylinga tiče on je inspiriran izvedbom R8 LMS pa su tako mnogi detalji izrađeni od ugljičnih vlakana poput kućišta retrovizora, stražnjeg difuzora, krila i sl. Nadalje, tu su i novi lakometalni naplaci, dorađeni sportski ispuh s novim završecima ispušnih cijevi, kao i carbon ceramic kočnice s crvenim kočničkim kliještima. Sportski duh vanjštine se nastavlja i u unutrašnjosti automobila s raznim ukrasima i mogućnostima personalizacije.

Na kraju dodajmo kako će proizvodnja ove izvedbe biti ograničena na 60 primjeraka, a čini se kako će biti dostupan samo u SAD-u. Knjiga narudžbi se otvara u studenom, a prve isporuke se očekuju početkom iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene