Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audijev X6

Audi potvrdio dolazak modela Q8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef audijevog istraživanja i razvoja Ulrich Hackenberg je potvrdio kako će ovaj ingolstadtski proizvođač uskoro lansirati model Q8, koji će se dakako temeljiti na novom Q7, a kojega ćemo imati priliku upoznati vrlo skoro s obzirom kako je njegova premijera zakazana za detroitski auto salon u siječnju iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 20.000 Eura naviše Posljednja saznanja o Audiju Q1

Formula prema kojoj će biti osmišljen Q8 je već dobro poznata, a dovoljno je reći kako će se raiti o konkurentu BMW-ovom modelu X6 te mercedesovom MLC-u. Također, ovaj bi SUV kupeovskih linija trebao posuditi i određene značajke dizajna s upravo predstavljenog koncepta Prologue, čime će se dodatno razlikovati od Q7, koji će biti jedan od zadnjih predstavnika "starog" dizajna.

Recimo i kako će se ovaj model bazirati na drugoj generaciji modularne MLB platforme što će rezultirati masom baznog modela manjom od dvije tone i ukupnom duljinom iznad pet metara. Motorizacija će također biti uglavnom prenijeta iz novog Q7, odnosno kupcima će biti ponuđeno nekoliko V6 i V8 turbo benzinskih i dieselskih motora. U konačnici može se očekivati plug-in hibridna, a možda čak i električna verzija.

Hackenberg je također rekao kako je uz davanje zelenog svjetla ovom projektu i očekivanom trajanju razvojnog procesa realno očekivati ovaj model na tržištu za oko tri godine. Vrijedi reći i kako će ovaj luksuzni crossover odigrati presudnu ulogu u proširenju Q linije koja bi još trebala biti proširena modelima Q1, Q2, Q4 i Q6. Prema procjenama ovi bi automobili, odnosno SUV/crosoveri uskoro trebali činiti oko 40% audijeve prodaje, odnosno u Audiju očekuju kako će prodavati oko 800.000 SUV-ova godišnje.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene