Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava za produkcijski Q6

Audi najavio konceptni e-tron quattro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, koji će svoja vrata otvoriti sredinom idućeg mjeseca, predstaviti konceptni model e-tron quattro koji će ustvari biti najava za skorašnji električni crossover koji će nositi oznaku Q6.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konkrencija teslinom Modelu X Audi priprema električni SUV za 2017. Slika nije dostupna Još snažniji Audi RS3 Sportback stiže sljedeće godine s 365 KS

Konceptni će model imati sportski nastrojeni dizajn s nižom linijom krova te mnogim prepoznatljivim i dodatno moderniziranim audijevim značajkama vanjskog izgleda. Posebno se ističu futuristička Matrix Laser OLED svjetla, dodatna zaštita podvozja, pragova i lukova blatobrana, agresivnija maska i poklopac motora te drugi slični detalji.

Unutrašnjost, u koju će se moći smjestiti četvero putnika, će slijediti vanjštinu s modernim i techo look rješenjima, a proizvođač posebno ističe nekoliko OLED ekrana, odnosno "potpuno OLED sučelje" namijenjeno vozaču i putnicima koje će u potpunosti zamijeniti sve tradicionalne prekidače.

Inače, ovaj će se koncept temeljiti na drugoj generaciji MLB platforme, a svojom će se veličinom, sasvim razumljivo, smjestiti između modela Q5 i Q7. U podnicu između osovina će se smjestiti "velike" litij-ionske baterije koje će mu uz nisko težište i optimalnu raspodjelu mase po osovinama pružiti i zavidnu električnu autonomiju.

Točnije, ovaj će baterijski sklop razvijen u suradnji s LG Chemom i Samsung SDI-jem produkcijskom modelu navodno omogućiti električnu autonomiju veću od 500 km, a za pokretanje automobila će biti zadužena tri električna motora, od koji će jedan biti smješten na prednju, a duga dva na stražnju osovinu. Radi se dakle o modelu sa stalnim električnim pogonom na sva četiri kotača.

Produkcijski Q6 bi na tržište trebao stići najkasnije tijekom 2018, prvo u električnoj, a potom u hibridnoj te konvencionalno pokretanim verzijama.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene