Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristit će ih i drugi brandovi

Audi i Porsche će zajedno razvijati nove V6 i V8 motore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi i Porsche, oba člana Volkswagen Grupe, su ušli u program zajedničkog rada na razvoju nove generacije turbobenzinskih V6 i V8 motora, koji će se, prema tvrdnjama britanskog Autocara, pojaviti u više budućih modele pod oznakama različitih brandova unutar volkswagenovog koncerna.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna Zajednička tradicija Porsche se spaja s Volkswagenom

Nadalje, ovi će se pogonski strojevi temeljiti na istoj osnovnoj konstrukciji s kutem između cilindara od 90 stupnjeva te s istim obujmom od 0,5-litara po cilindru. Drugim riječima, novi V6 motori će imati ukupni obujam od 3,0, a V8 od 4,0 litre, no obujam će biti moguće mijenjati ako se ukaže potreba za takvim potezom.

Dakako, ovim će pogonskim strojevima biti zamijenjeni trenutni V6 i V8 benzinski motori koji se koriste unutar VW Grupe, a isti izvor navodi kako će isti isprva biti potpomognuti klasičnim turbopunjačima, dok će kasnije vjerojatno na tržište stići i električni turbopunjači.

Za sada nije poznato kada će doći do prve ugradnje ove nove generacije motora, no znamo kako će ih koristiti modeli Audija, Porschea, Bentleya, Volkswagena, a možda čak i Lamborghinija.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene