Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hibridna budućnost

Audi će do 2020. elektrificirati RS ponudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi je čini se odabrao hibridni put kao način za održavanje visokih performansi svojih RS modela uz istovremeno zadovoljavanje sve strožih emisijskih propisa.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razmjenjuju optužbe BiH: Obrat u istrazi o smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke, čija je smrt dovela do najmasovnijih prosvjeda u RS-u Slika nije dostupna Nakon referenduma Prijetnje medijima u RS: 'Vaša će krv teći ulicama jer ste sami tako izabrali'

Audi je najavo kako u narednih šest godina planira u svoje RS modele uvesti neki oblik elektrifikacije, a među glavnim razlozima za takav potez se, uz povećanje performansi, dakako nalazi želja za zadovoljavanjem sve strožih emisijskih standarda.

Navodno bi takav potez trebao iza 2020. godine omogućiti RS modelima emisiju ugljičnog dioksida manju od 100 g/km. Za sada nisu poznate pojedinosti, no uz električne dodatke pogonskom stroju, a mogućnosti su mnoge, za očekivati je i kako će za postizanje takvih emisija biti potrebno temeljito doraditi ili izmijeniti postojeću klasičnu motorizaciju tih modela.

Dodajmo na kraju kako je iz Audija već stigla potvrda kako sljedeći RS4 nee pokretati V8, već će umjesto njega koristiti manji i ekonomičniji turbo V6.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene