Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najsnažniji roadster

Aston Martin predstavio V12 Vantage S Roadster

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da luksuzno može biti još luksuznije dokaz je i najnoviji otvoreni automobil legendarne britanske kuće Vantage S Roadster raspolaže s 573 KS i dostiže 323 km/h.

Britanski je Aston Martin predstavio svoj najbrži i najsnažniji roadster do sada, a riječ je o modelu koji slijedi svoju coupe izvedbu, odnosno V12 Vantage S Coupe te se od standardne verzije razlikuje poklopcem motora s otvorima za hlađenje, većom upotrebom ugljičnih vlakana te raznim drugim ukrasima, a tu je i agresivnija maska inspirirana modelom CC100 Speedster.

Pročitajte i ovo Mate Rimac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hyundai i Kia uložili 80 milijuna eura Uspjesima Mate Rimca nema kraja. Za Dnevnik Nove TV otkrio planove za budućnost i gdje vidi Hrvatsku za 10 godina Slika nije dostupna Dragulj na kotačima FOTO: Audi RS3 – Visoke performanse u malom pakiranju

Interijer je u pravilu prenijet iz coupe izvedbe, no novost čine drukčija sjedala i obloge vratiju kao i opcijski paket dodataka od ugljičnih vlakana koji uključuje karbonske ručice, razne ukrase i crne papučice od lagane legure. Također, kupci mogu izabrati i određene dodatke iz astonovog Q programa personalizacije vozila.

Nadalje, ovaj automobil pokreće 6,0-litreni V12 snage od 421 kW, odnosno 573 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm. Motor je uparen sa 7-stupanjskim prijenosom Sportshift III koji omogućuje ovom modelu ubrzanje do 100 km/h za 4,1 sekundu, dok će mu najveća brzina iznositi 323 km/h.

Recimo i kako je V12 Vantage S Roadster opremljen prilagodljivim ovjesom, sustavom elektroničkog nadzora stabilnosti vozila s tri načina rada, dok ABS dolazi u dva načina rada. Također, tu su i Carbon Ceramic diskovi te Sport način rada koji "prilagođava odziv gasa, izmjenu stupnjeva prijenosa te zvuk ispuha kako bi se karakter automobila ugodio vozačevim željama".

Aston Martin V12 Vantage S Roadster u prodaji će se naći krajem ove godine, a cijena će biti objavljena netom prije toga.

Više na Autonet.hr.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene