Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aston Martin oduševio novom Lagondom (nove fotografije)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon puno neslužbenih informacija i fotki, Aston Martin je izbacio nekoliko fotografija novog modela limuzinske karoserijske forme pod nazivom Lagonda a valja napomenuti da ovo još uvijek nije konačna proizvodna verzija.

Tijekom proteklih 67 godina otkad je Aston Martin otkupio Lagonda brend, ovo ime je došlo i otišlo, ali ovih dana se vraća u velikom stilu. Ovoga puta ime Lagonda nositi će limitirana limuzina a planirana je proizvodnja od tek 100 komada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Dizajner Lagonde, čovjek po imenu Marek Reichmann, opisuje ga kao ''izuzetan primjer automobilske umjetnosti'' a Aston Martin Lagonda biti će limitirano izdanje iz proizvođačeva Q odjela a nuditi će se isključivo kupcima na Bliskom Istoku po još uvijek nepoznatoj cijeni.

Aston Martin Lagonda sletio je ovoga tjedna u Omanu gdje će biti podvrgnuta testiranjima pri visokim temperaturama i vremenskim uvjetima specifičnim za tu regiju. Lagonda leži na proizvođačevoj VH platformi koja se također koristi i za Rapide model a limitirani će model dolaziti s karoserijom od karbonskih panela za što manju ukupnu masu.

Zasad još uvijek nema točnih tehničkih specifikacija ali ono što znamo u ovom trenutku jest da će Lagonda vjerojatno dijeliti i Rapideov 6.0-litreni V12 motor s oko 600 KS koja će se slati na stražnje kotače putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Isto bi trebalo omogućiti Lagondi da do stotke ubrza za oko 4.2 sekunde.

Još više luksuza i snage za novi Aston Martin Rapide S

Aston Martin predstavio V12 Vantage S Roadster

Nova Aston Martin Lagonda u velikoj će mjeri biti ručno rađena za što će biti odgovoran tim ljudi u Aston Martinovom pogonu u blizini Gaydona u Engleskoj, i to u istoj zgradi gdje se ranije proizvela konstrukcija One-77 superautomobila.

Ovaj bi model vrlo lako mogao biti naznaka budućeg dizajnerskog jezika brenda a istovremeno upućuje na znakove i elemente preuzete s prošle Lagonda limuzine koja je na tržište lansirana davne 1976. godine i koja je izašla iz proizvodnje 1990.

Prvi primjerci ovog vrlo ekskluzivnog Aston Martin Lagonda modela trebali bi svojim budućim vlasnicima početi stizati u prvoj polovici sljedeće godine a proces kupnje odvijati će se putem pozivnica koje će Aston Martin poslati odabranim kupcima iz zemalja Bliskog Istoka. Međutim, ne treba biti previše razočaran jer Aston Martin planira uvođenje više ovakvih modela kao i širenje svojih personalizacijskih usluga.

Za kraj, uživajte u novim fotografijama prekrasne Lagonde!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene