Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spider bez japanske krvi

Alfa Romeo potvrdio kako se Spider neće temeljiti na Mazdi MX-5

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Alfe je stigla vijest koja je potvrdila ranije glasine kako se novi Spider neće temeljiti, kako se isprva pretpostavljalo, na novoj Mazdi MX-5.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika očekivanja Alfa Romeo Giulia s tri dieselska i pet benzinskih motora Slika nije dostupna Kompaktni superautomobil Alfa Romeo 4C Concept

Naime, Alfa Romeo, odnosno Fiat i Mazda su prije više od dvije godine udružili snage na razvoju novog modela MX-5 te alfinog roadstera, koji bi se čak trebao proizvoditi u mazdinim pogonima, no čini se kako od tog posla neće biti ništa.

Konkretnije, šef brandova Alfa Romeo i Maserati, Harald Wester, je izjavio kako će se novi Spider temeljiti na novoj alfinoj platformi Giorgio. Podsjetimo, riječ je o platformi koja će podržavati pogon na stražnje te na sva četiri kotača i koja će činiti osnovu budućih alfinih noviteta, uključujući i nasljednika modela 159.

S druge strane Harald potvrđuje kako će se suradnja između Fiata i Mazde nastaviti pa je velika šansa kako će podvozje modela X-5 ustvari biti iskorišteno za modernu interpretaciju Barchette za čiji bi razvoj trebao biti zadužen Abarth.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene