Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DuPont kaže: Srebrna

A kakve je boje vaš automobil?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći svjetski proizvođač boja za automobile, DuPont, objavio je godišnji izvještaj o najučestalijim bojama u 2010. godini.

Ovaj vodeći proizvođač boja izdao je svoj 58. godišnji izvještaj o popularnosti boja za automobile (Global Automotive Color Popularity Report) koji sadrži informacije o popularnosti boja automobila na globalnoj razini kao i podatke o regionalnim trendovima koji pokrivaju 11 vodećih regija u autoindustriji u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgleda kao crna rupa Proizvedena nova crna koja se 'ne vidi' Slika nije dostupna Nakon otvaranja istrage protiv HDZ-a Split: Na sjedište SDP-a bacili crvenu boju

Svake godine DuPont u svojim izvještajima izdaje podatke o etabliranim, ali i novorastućim tržištima u autoindustriji a od 2010. godine, po prvi puta, u izvještaj su uključeni podaci o trendovima u Južnoj Africi. DuPontovo istraživanje najopsežniji je izvor podataka o popularnosti boja za automobile i dan danas ostaje jedini takav izvještaj koji pokriva trendove na globalnoj razini.

Srebrna boja je sedam godina bila najpopularnija boja automobila na svijetu sve do 2007. godine kada je titulu najpopularnije boje osvojila bijela . Taj se trend nastavio i sljedeće godine međutim 2009. srebrna je ponovno zasjela na čelo poretka.

Ove godine srebrna je još jednom proglašena najpopularnijom bojom automobila na svijetu sa samo dva posto razlike u bodovima od drugoplasirane crne koja je iznimno popularna na vodećim tržištima automobila izvan Sjeverne Amerike, a najpopularnija je u Europi.

Na trećem mjestu nalaze se tamno siva i bijela, pri čemu je popularnost sive boje porasla za tri posto u odnosu na prošlogodišnji izvještaj. Crvena boja koja je zapravo jedina prava boja među vodećom petorkom, također postaje sve popularnija a to nam govori i podatak da se crvena pozicionirala na peto mjesto najpopularnijih boja automobila na svijetu.

Dobro, a koja je najmanje popularna boja automobila na svijetu ove godine? To bi bila žuta i zlatna, sa samo jedan posto svih novih vozila prodanih ove godine koji su iz salona izašli u boji sunca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene