Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A7 Sportback Competition

25 godina TDI motora Audi slavi posebnim izdanjem sa 322 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Impresivna snaga i vozne performanse dostojne pravih sportskih automobila danas dolaze u obliku posebnog slavljeničkog izdanja A7 Sportbacka u čast 25 godina proizvođačeve TDI tehnologije.

Otkad je uvedena 1989. godine, TDI tehnologija osigurala je uspjeh dizelskih motora. Razvoj ove tehnologije možemo pratiti kroz nekoliko faza pri čemu su glavni pokretači razvoja bili turbo punjenje, sustavi ubrizgavanja goriva i kontroliranje emisija štetnih plinova.

Tijekom proteklih 25 godina, TDI motori doživjeli su 100-postotno povećanje snage i okretnog momenta u odnosu na zapremninu motora dok su u isto toliko godina emisije štetnih plinova pale za oko 98 posto. Audi je do današnjeg dana proizveo oko 7,5 milijuna automobila s TDI motorima a gotovo 600.000 samo protekle godine.

Ovaj današnji slavljenički model pogoni 3.0-litreni TDI V6 biturbo motor koji nakon određenih modifikacija dostavlja 7 KS više u odnosu na standardni model. Na raspolaganju je i tzv. 'boost' funkcija koja omogućava još 20 KS na kraće vremensko razdoblje kad vozač stisne papučicu gasa do kraja.

Zahvaljujući maksimalnom okretnom momentu od 650 Nm koji je dostupan u rasponu od 1.400 do 2.800 o/min te ukupnoj snazi od 326 KS, Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition do 100 km/h ubrzava za vrlo respektabilnih 5.1 sekundu. Prosječna potrošnja goriva potentnog dizelaša kreće se oko 6.1 l/100km uz emisije ugljičnog dioksida od 162 grama po kilometru a isti je uparen s 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem.

Ovo posebno izdanje dolazi opremljeno sa svim onim elementima koje već nalazimo na osviježenoj A7 modelskoj liniji, između ostalog sa LED svjetlosnim sklopovima koji dolaze u sklopu standardne opreme. Audi opcionalno nudi i Matrix LED svjetlosne sklopove, još jači MMI Navigation Plus sustav te unaprijeđene pomoćne sustave poput Night Vision Assist sustava.

Za Wörthersee festival Audi pripremio ludu A3 limuzinu s 525 KS

Audi od sada nudi R8 model s laserskim svjetlosnim sklopovima

Slavljenički A7 Sportback dolazi serijski sa proizvođačevim S LINE sportskim paketom koji uključuje 20mm niži ovjes, 20-inčne peterokrake naplatke u W dizajnu s obojanim bočnim plohama, crna kučišta vanjskih retrovizora i ispušne cijevi u crnoj boji visokog sjaja a nuditi će se u Daytona Gray, Misano Red, Nardo Gray i Sepang Blue boji karoserije.

Narudžbe za Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition počinju se zaprimati od početka kolovoza a na adresama budućih vlasnika mogli bi se naći već početkom jeseni. Početna cijena za posebno, slavljeničko izdanje iznosi 72.000 eura u Njemačkoj.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene